Invloed op de buitenwereld

De frustratie zit hoog, ik zou t liefst even lekker ergens mee willen smijten. Even lekker keihard willen gillen. Ik ben er zo klaar mee, ik baal er zo van. Net op het moment dat ik echt eventjes voel, Yes ik kom echt steeds meer in de buurt van mezelf.. donder ik die trap weer af.

Te weinig tijd met mezelf, niet in die echte ontspanning kunnen komen en dan weer de Nachtdiensten en hormonen die het even af maken. Ik ben moe en de spanning vliegt de pan uit. Ik sta bijna letterlijk te trillen van alle spanning die ik in mijn lijf voel.. jakkes jakkes jakkes wat haat ik dit toch.

En dan de weerslag die het heeft op alles en iedereen om me heen. Nu ik de verschillen zo mag ervaren zie ik ook wat een enorme impact die spanning heeft op alles in mijn leven. Op iedereen om me heen. Het is bizar hoe die spanningen negatieve dingen aan trekken. Boosheid, frustratie, ruzie en gedoe tot gevolg om me heen. Ik weet het, ik voel het en ik zie precies de impact ervan.

Het enige wat ik kan doen is me terug trekken, bij iedereen en alles uit de buurt blijven totdat ik me weer wat beter voel. Leuk, maar in het echte leven gewoon niet altijd mogelijk. Ik doe mijn best, ik doe echt alles eraan om die rust te blijven vinden en de schade te beperken, maar oh jee wat is het confronterend om te zien hoeveel invloed ik heb op mijn buitenwereld.

Hoeveel heb ik hier al niet over geleerd de afgelopen twee jaar? Hoeveel heb ik hier al niet van ondervonden? Het is bizar hoeveel impact het heeft op mijn hele wereld om me heen en dus op mijn leven. En het geeft ook hoop.. want als ik zoveel invloed heb.. dan kan ik dus ook die wereld veranderen. Dan heb ik dus de touwtjes in handen om er iets aan te doen. En ja.. dat doe ik ook.. ook al zie ik het soms echt even niet meer, ik weet dat dat ook weer voorbij gaat. Dat als ik die rust maar pak en de juiste mindset aanhoudt, ik er ook weer uit kom. Niet verzanden in “ het lukt toch niet” “ ik kan het niet” “ ik heb alleen maar pech” “ de wereld is tegen me”. Nee.. door te werken aan die spanning en mezelf te blijven vertellen dat ik het wel kan, veranderd het vanzelf weer.

En ja, dat gaat ook steeds sneller en beter. Ik blijf er steeds minder lang in hangen.. al vind ik elke minuut die ik in die spanningen zit al een minuut teveel.. dat dan weer wel. Het zal wel ergens goed voor zijn denk ik dan maar. Heftig is het om het zo duidelijk te voelen. Goed ook, want als ik het zo heftig voel weet ik ook hoeveel nut het heeft wat ik allemaal doe. Hoe erg het nodig is.

Vandaag maar een rust dag. Even weer tot mezelf komen. Ik heb wel weer genoeg gejankt, genoeg spanningen gevoeld, genoeg weer gezien dat dit echt meer dan nodig is wat ik allemaal doe. Ik geef niet op, no way. Mijn leven zal beter en mooier worden dan ik ook zou durven dromen, dat is waar ik het voor doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s