Een sprookjes leven

Even weer voel ik me wie ik werkelijk ben. Of misschien is het nog maar een glimp, een klein stukje? Hmmmm het voelt zo lekker. Ik voel me zo sterk en krachtig en vol vertrouwen. Het voelt of ik eindelijk even weer vaste grond onder mijn voeten heb na een tijdje op het water te hebben gezeten.

Meteen schiet er door mijn hoofd, wat zal ik gaan doen? Waar zal ik me op gaan concentreren? Welk werk zou echt bij mij passen? Zal ik een opleiding doen? En nee, dan geen gewone school zoals ik ze ken, maar een school waar vanuit passie en gedrevenheid wordt les gegeven. Zal ik die opleiding waar ik al zo lang naar kijk voor hypno therapeut gaan doen? Zal ik die afslag nemen?

Allemaal vragen die ik graag beantwoord zou zien. En toch… toch voel ik dat ik nog helemaal geen energie hierin moet steken. Dat ik nog helemaal niet op het punt ben om mijn energie in andere dingen te steken dan met wat ik nu doe. Er zijn zeker steeds meer goede momenten, steeds meer voel ik de kracht terug komen en het zelfvertrouwen groeien.. maar het is nog niet stabiel. Ik wil me veel vaker zo voelen, ik wil mijn energie blijven steken in de groei van mijn kracht. Ik wil genieten van het gevoel dat ik me zo goed voel en niet al die energie meteen weer weggeven.

Als ik nu kijk naar mijn leven, is er dan iets wat ik echt acuut zou moeten veranderen? Is er iets waar ik me nu echt heel slecht bij voel? Nee toch? Mijn werk is op zich prima, ja ik wil het graag veranderen, maar heeft het haast? Nee.. ik doe het nog steeds met plezier, al weet ik dat ik toe ben aan iets anders. Dat anders heeft geen haast.

Ik weet ondertussen hoeveel energie het kost om iets te veranderen. Ja in het begin is het altijd lekker, dan komt er lekker veel energie vrij en loopt alles prima, tot het moment dat de eerste tegenslagen of gevoelens weer roet in het eten gooien. Dat kost gewoon energie. Energie die ik vaak nog helemaal niet heb. Die ik op veel dagen nog helemaal niet kan vinden. Stel dat ik die energie nu helemaal ga stoppen in iets nieuws.. en er dan toch achter kom dat het het niet helemaal is? Dat het misschien voor een heel groot deel wel klopt en past, maar net niet dat is wat ik eigenlijk wil. Dat zou toch zonde zijn van alle energie die ik er nu in moet stoppen?

Ik heb langere tijd geleden besloten pas stappen te zetten als ik echt voel dat ik ze moet zetten, als ik echt helemaal AAN ga.. als ik echt voel, ja dit is het, dit is de volgende stap. En nee.. ik voel het nog niet. Het is er nog niet. Is het angst wat me tegenhoudt? Is het onzekerheid? Of is het gewoon nog niet dat wat ik echt wil? Ik heb geen idee, ik weet het gewoon niet. En het motto is, zolang ik het nog niet zeker weet, ga ik er geen energie in steken. Zeker niet als het niet echt nodig is.

Mijn leven is op dit moment prima zoals het is. Ja, er kunnen dingen absoluut beter, maar ik voel me er niet ongelukkig bij. Het is oké zoals het is. De meeste mensen leven een leven lang een oké leven.. dus zo erg kan het niet zijn om nog een tijdje een oké leven te leven en lekker verder te werken aan mezelf?

Hoe lekker is het om dat oké leven stukje bij beetje steeds meer en meer te vormen naar een leven waar ik echt helemaal blij van wordt? Klinkt een beetje als een sprookje, alsof dat niet zou kunnen. Als een klein kind dat droomt om prinses te worden en iedereen roept, ach wat schattig, droom maar lekker verder. Het echte leven is zo niet.. jammer.. jammer dat we dat allemaal zo makkelijk geloven en niet geloven dat het wel kan, dat sprookjes leven. Ik geloof het namelijk steeds meer dat het wel mogelijk is. Dat ik wel mijn eigen sprookje kan leven. En wat dat sprookje dan is? Ik weet het niet en eerlijk gezegd hoef ik het ook helemaal nog niet te weten. Het komt vanzelf wel het verhaal zal zich vanzelf steeds meer ontvouwen, stapje voor stapje zal het tevoorschijn komen. Hoe meer ik mezelf wordt, hoe meer ik zal weten wat ik echt wil. Ik heb geen haast, ik hoef niet alles nu al te weten en te krijgen. Ik heb geduld.. en droom ondertussen gewoon lekker verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s