Wat is mijn doel?

Waar wil ik werkelijk naartoe? Wat wil ik nou werkelijk bereiken met alles wat ik doe? Wat is mijn doel en wat is de weg ernaartoe?

Het zijn vragen die ik mezelf blijf stellen. Die ik eerdere keer opnieuw naar voren haal als ik het even niet meer weet. Als ik me wankel voel en alles even niet meer duidelijk is.

Ik heb het nodig om precies te weten wat ik wil. Om heel duidelijk te hebben waar ik naartoe wil. Ik bedoel, als ik in mijn Navigatie zeg, ik wil ergens in Nederland naartoe.. tja, dan gaat dat toch ook niks worden? Terwijl als ik zeg ik wil naar dat plaatsje in die provincie, dan brengt ie me er zo heen.

Ik heb een duidelijk doel nodig en ik moet het echt willen. Ik kan zeggen, ik wil zoveel kilo afvallen, maar als ik het niet echt werkelijk wil, dan heeft het allemaal geen zin. Echt willen betekent ook echt alles ervoor over hebben, ook als het moeilijk word, ook als ik geen zin heb.

Precies om die reden laat ik het afvallen voor wat het is. Ik wil het namelijk niet echt, ik vind mezelf eigenlijk prima zoals ik ben. En die paar kilo extra zijn niet zo erg. En hoe lekkerder ik in mijn hoofd zit, hoe makkelijker ik goede keuzes maak met eten.

Mijn doel is heel duidelijk. Ik wil mentaal zo sterk zijn dat mijn omgeving niet meer zoveel invloed op me heeft. Dat de stemmingen van anderen weinig of geen impact op me hebben, dat alles wat er in de wereld gebeurd geen vat op me heeft. Ik wil kunnen focussen op de dingen waar ik blij van wordt en de rest langs me heen laten glijden. Ik wil duidelijk mijn grenzen aan kunnen geven en wat ik vooral wil is zelfvertrouwen hebben. Weten dat ik alles kan wat ik maar wil. Ik wil geen angsten voelen die nergens toe leiden. Signalen prima, maar niet duiken in angsten die niet helpend zijn. Ik wil niet slecht over mezelf denken en denken dat dit het enige is wat ik kan bereiken. Ik kan zoveel meer.. alles wat ik wil kan ik bereiken, als ik maar weet om te gaan met angsten en onzekerheden en andere lastige gevoelens.

En het leuke is, het zit er allemaal al. Ik heb al zelfvertrouwen, ben al vrij van angsten, heb al durf genoeg in me. Alleen zit het verpakt in laagjes van angsten en onzekerheden. Nu is natuurlijk de vraag, hoe kom ik dan bij mijn doel als dat er allemaal voor zit?

Tja en dat is makkelijk gezegd, maar moeilijker gedaan. De wil is het allerbelangrijkste, zonder wil kom ik er sowieso niet. En dan continue blijven kijken naar mijn doel. Daar wil ik heen, hoe kom ik daar? Het is bijna als een computer spel, door alle obstakels heen het doel bereiken en onderweg steeds sterker worden. Elke keer als ik voel dat ik vertrouwen verlies, onzeker ben, me angstig voel etc .. terug gaan naar de essentie. Terug door al die laagjes naar mijn ware ik. Keer op keer op keer op keer.

Ik vind de weg echt niet makkelijk. Zoveel geduld, zoveel tijd, zoveel dingen leren, zoveel voelen wat ik eigenlijk niet wil voelen. Het is voor mij alleen de enige weg. Eenmaal dit inzicht gekregen dat ik het zelf in de hand heb en er aan kan werken.. is er geen weg meer terug. Hoe moeilijk ik het soms ook vind, hoe confronterend het steeds weer is..ik kan en wil niet meer terug. Eenmaal gevoeld wat er mogelijk is, eenmaal weten dat het anders kan, eenmaal echt bewust zijn dat ik de touwtjes in mijn leven echt in eigen handen heb.. kan ik gewoonweg niet meer terug.

En wat een weg heb ik al afgelegd, wat kwam ik van ver.. wat heb ik het ver laten komen.. en kijk nu eens. Het gaat beter en beter en beter. Zelfs al heb ik weer even voor mijn gevoel zoveel stappen terug gezet, ik weet nu de weg die de goede kant op gaat. Ik weet hoe ik er moet komen. En ik voel alweer dat ik weer meer grond onder mijn voeten krijg. Dat ik weer sterker ben geworden door deze stappen terug. En echt.. de beloning die het geeft om zoveel kracht te voelen. Zo de leiding over mijn eigen leven te kunnen hebben.. die is echt onbetaalbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s