Vrijheid

Avontuur… ik heb drang naar avontuur. Nee heus geen hele gekke dingen. Echt niet. En toch voel ik diep van binnen hoeveel zin ik heb om weer dingen te beleven. Om gewoon af en toe mijn leven eens wat op te schudden en te veranderen zodat het steeds weer even anders voelt. Ah hoe lekker is dat. Lange tijd wilde ik vooral alles bij het oude laten, onbewust. Behalve in mijn werk, daar was ik altijd wel in voor wat verandering, maar als het een tijdje niet zo was was het ook eigenlijk prima.

Zo een lekker gevoel is dat, gewoon me goed voelen bij dat wat is. Geen angst voelen om stapjes te zetten, dingetjes te veranderen, van baan te wisselen of andere werkzaamheden uit te voeren. Ach wat voelt dat toch heerlijk vrij. En echt, vrijheid staat bovenaan mijn lijstje van dingen die ik belangrijk vind.

Toch is me de laatste tijd weer veel duidelijk geworden. Ik kan me pas echt vrij voelen en echt ergens voor gaan, als ik me thuis ook lekker voel. Als ik thuis de rust in mezelf kan vinden en me helemaal kan ontspannen. Alleen zo kan ik me opladen om nieuwe grotere stappen te zetten in de buitenwereld. Eerder gaat dat gewoon niet lukken, dat is mij echt helemaal duidelijk.

Het is heel simpel.. vrijheid staat ergens bovenaan mijn lijstje.. maar wil ik het gevoel van vrijheid echt kunnen ervaren in mijn leven dan zal ik ervoor moeten zorgen dat ik thuis een rustpunt heb. Een plek waar ik me helemaal kan ontspannen. Waar ik me helemaal op kan laden om daar buiten mijn weg te vervolgen. Zo lang ik dat niet voor elkaar heb, gaat het me in de buitenwereld ook niet lukken op de manier die ik voor ogen heb.

Het is nu investeren, investeren in een toekomst van vrijheid en geluk. Daarvoor moet ik echt offers brengen. Daarvoor moet ik nu dingen doen die ik eigenlijk niet wil doen. Daarvoor moet ik nu me inhouden en alles op alles zetten om me te blijven focussen op mezelf, op mijn energie.

En ja.. dat is wat ik doe en wat ik ook zal blijven doen. En ik weet heel zeker dat me dat ver gaat brengen. Dat alles wat ik doe ervoor gaat zorgen dat ik heerlijk ontspannen mijn weg kan gaan vervolgen. Dat ik straks uitdagingen niet meer uit de weg zal gaan en met elk gevoel zal weten om te gaan.

Ik zal niet meer mijn dromen af hoeven breken omdat ik gevoelens heb die ik niet wil voelen. Ik zal niet meer vluchten maar het contact met mezelf aan blijven gaan. Dat doen wat nodig is om weer verder te durven gaan, in plaats van steeds maar weer terug te rennen naar het oude vertrouwde.

Mijn tijd gaat komen, ik voel het aan alles. Ik weet het oh zo zeker. Alleen nu… nu ben ik nog even een paar stappen terug gegaan. Dat gevoel wat ik voor de vakantie echt weer even mocht voelen, is weer een eindje weg. En dat is oké, ik weet nu hoe ik er moet komen. En niets gaat me ervan weerhouden om daar weer naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s