Gevoelens..

Gevoelens… wat een gek iets is dat eigenlijk. Iets waar ik blijkbaar zo bang voor ben geweest. Waar zoveel mensen bang voor zijn. Zoveel dingen willen we niet voelen, wilde ik niet voelen. Waarom eigenlijk niet?

Eindelijk durf ik gewoon echt te voelen. Durf ik gewoon ernaartoe te gaan en ernaar te kijken, er aandacht aan te geven. Ja dat is soms pijnlijk, ja dat is soms heel vervelend. Alleen het is nog veel vervelender om ze steeds dag in dag uit opnieuw een beetje ( of veel) te voelen, of er continue voor weg te rennen en alles te gaan vermijden dan wanneer ik er, zoals ik nu doe, bewust mee aan de slag ga.

Ik voorkom nu dat het zoveel groter wordt, dat ze me mee sleuren, het een heel groot ding wordt. Ik pak ze nu veel sneller aan en kijk er goed naar. Wat wil dit me vertellen? Waarom voel ik dit?

En ja, de dingen die er al heel lang zitten, die zijn niet zomaar opgelost. Die kosten heel wat meer tijd dan de nieuwe dingen die ik meteen aan kijk. Als ik iets voel, dan wil me dat iets zeggen. En luister ik er niet naar, heeft dat nogal veel gevolgen.

Zo voelde ik eigenlijk in mijn relatie al snel dat het eigenlijk niet helemaal goed zat. Alleen duwde ik het weg, wilde ik er niet naar luisteren. Dus trouwden we, kregen we kids en ging de relatie alsnog kapot. Nee, ik had mijn kids niet willen missen, absoluut niet. En ja de relatie heeft me heel veel geleerd. En heel eerlijk? Ik vind het ook fijn dat ik niet altijd alles heb gedaan wat mijn gevoel me zei. Ik weet nu hoe het echt is als ik niet luister en er zijn ook absoluut mooie dingen uitgekomen..dus geniet ik zoveel meer ervan dat de dingen nu wel goed gaan. Dat gevoel is nu zoveel sterker, omdat ik de keerzijde ken. Had ik het anders willen doen? Nee absoluut niet.. mijn verleden wil ik niet veranderen, daar ben ik oké mee… mijn toekomst wel graag. Ik weet nu hoe het is om mijn vingers te branden, ik hoef het niet nog meer te weten..

In mijn werk volgde ik altijd mijn gevoel. Daar was ik ook gewoon happy en ontspannen. Dat is heerlijk.. maar ik kende daar eigenlijk geen ander gevoel. Dus vond ik het eigenlijk gewoon normaal dat ik me zo voelde .. Nu heb ik daar ook gevoeld hoe het is als die ontspanning er niet is. Hoeveel moeilijker alles dan is. En nu zie ik ook hoeveel meer ik nog kan ontspannen, wat me vast nog veel meer gaat opleveren.

Wat ik nu wil is vooral leren om met mezelf gelukkig te zijn. Om mijn geluk niet van mijn omgeving af te laten hangen. Om mijn geluk niet door de buitenwereld te laten beïnvloeden. Ik wil elke keer weer naar binnen keren als ik voel dat ik bij mezelf wegga. Als ik dat zelfvertrouwen niet voel, als ik weer onrust van binnen voel. Ik zie nu hoe snel ik dan weer kan veranderen, de rust weer kan vinden. En dit is nog maar het begin.. er zit nog veel meer rust waar ik nog niet helemaal bij kan.

Ik heb nog een weg te gaan, dat is niet zomaar even geregeld. Oefenen oefenen en nog eens oefenen. Opruimen van binnen, weg met alle oude meuk. Alles doorvoelen wat er nog zit, stapje voor stapje. Dan komt de rust meer en meer. Dit is de enige juiste weg voor mij. Als dat is opgeruimd, komt de rest vanzelf..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s