Een sterk fundament

Adem in, adem uit, adem in adem uit.. en hou je ademhaling vast….

Oké, als het steeds op mijn pad blijft komen, dan probeer ik het. Als ik iets geleerd heb dan is het wel naar de tekenen die mij gegeven worden te luisteren en het in ieder geval uit te proberen. Ik luister naar een ademcoach die verschillende oefeningen doet die ik mee kan doen. Ik was al veel bezig met ademhaling maar nu besluit ik het nog beter aan te pakken. Het verschil voor en na de sessie is groot. Ik voel me meteen veel rustiger. Zo, dit is echt lekker. In tien minuten voel ik me weer een ander mens en is de stress weer een stuk minder in mijn lijf. Heerlijk. Ik zoek naar meer oefeningen en kom op de site van Wim Hof, de “ iceman”. Als er iemand verstand heeft van ademhalen, is hij het wel. Ik besluit zijn oefeningen eens te proberen. Wat een rust voel ik in me… dat stomme zenuwachtige gevoel dat is gewoon meteen weg. Dit is zo lekker, ik voel de energie weer stromen, heerlijk!

De tijd dat ik op de bank lag te wachten tot ik me beter zou voelen is allang voorbij. Oké, op de bank kan ik een hoop veranderen, dus die had ik best goed, alleen niet door gewoon domweg te gaan liggen en naar het plafond te staren of op mijn telefoon te scrollen. Het helpt niet, ik voel me er niet beter door maar alleen maar slechter. Die tijd heb ik echt gehad, ik wil me gewoon goed voelen en die dingen werken in ieder geval niet.

Ik besluit er nog een sessie ontspanning achterna te gooien. Ook daar heb ik een heerlijk app voor gevonden die me in totale ontspanning brengt. Hier kan ik nou echt van genieten. Hier kijk ik gewoon naar uit, het geeft zo een heerlijk gevoel. En wat een verschil voel ik door steeds die rust op te zoeken. Wat een verschil met dat harde werken en alles achterna jagen. Wat is dit een ander leven, een leven wat wel bij mij past. Een leven waarvan ik dacht dat ik dat niet zou kunnen. Dat ik het te druk zou hebben, dat dat helemaal niet mogelijk was.

Als ik terug kijk zie ik hoeveel tijd ik heb zitten verdoen op mijn telefoon of het kijken naar de tv. En juist dat gaf totaal geen ontspanning. Het maakte me alleen maar vermoeider. Mijn hoofd kwam helemaal niet tot rust. Ik heb nog steeds hetzelfde leven, nog steeds heb ik kinderen en een huishouden en een baan. Alleen mijn hoofd is zoveel rustiger waardoor alles zoveel minder zwaar voelt. Waardoor ik veel betere keuzes maak en me gewoon gelukkiger voel. Ik heb meer en meer energie en als ik het niet heb dan weet ik wat ik kan doen om me in ieder geval weer even wat beter te voelen.

Ik geloof er steeds meer in. Ik geloof steeds meer in mijn dromen. In de dingen die ik zo graag zou willen doen. Ik geloof steeds meer dat ik het kan, dat ik er ook echt ga komen. Ik heb dromen genoeg ineens, maar ik laat het gewoon gebeuren zoals het gebeurd. Ik laat alles gewoon gaan zoals het gaat alleen nu blijf ik dichter bij mijn gevoel. Als ik iets probeer.. en het voelt niet goed, dan weg ermee. Ik wil mezelf niet meer mee laten sleuren in dingen die niet goed voor mij zijn, ik ga het niet meer doen.

Mijn fundament wordt sterker en sterker, dat voel ik aan alles. Ik heb het weer opnieuw opgebouwd en nu is het vooral zaak dat ik verder en verder blijf bouwen. Rustig en kalm, vol vertrouwen en vooral met gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s