Hoe kan ik leven in vrijheid?

Hoe kan ik leven in vrijheid? Hoe kan ik leven in rust en liefde? Hoe kan ik een vrij leven leiden tussen alle dingen die zo lelijk zijn? Hoe kan ik mij vrij voelen? Vrij van al die gedachten? Vrij van al die dingen die het leven soms zo moeilijk maken? Hoe kan ik leven in vrijheid?

Het is een oefening, het is een spel. Leven in vrijheid is werken aan de dingen die die vrijheid beperken. Alleen als ik daaraan blijf werken zal ik me vrij en blij kunnen voelen.

Als ik vrij ben in mijn hoofd en vrij ben in mijn lijf. Als ik vrij ben van binnen… kan ik van buiten ook alleen maar vrij zijn. Niemand kan aan mijn gedachten komen. Niemand kan mij van binnen kapot maken… zo lang ik het niet toe laat. Alleen ik ben degene die bepaalt wat ik naar binnen laat en wat niet.

Wat een vrijheid. Wat een gevoel. Steeds vaker mag ik er een stukje van zien. Steeds vaker mag ik voelen hoe het voelt om mij vrij te voelen. Nog steeds vaak voel ik het helemaal niet, maar oh dat komt goed. Ik voel het.. overal… tintelingen.. blijdschap… Yes i dit it. Ik flik het gewoon. Ik kan dit gewoon.

Blijven focussen.. blijven doorgaan.. blijven werken aan vooruitgang. Blijven voelen, blijven focussen op de goede dingen, blijven doorgaan met leren van anderen, blijven zitten in het gevoel dat ik vooruit wil, dat ik geluk wil voelen. Dit is wat ik wil en ik kan het! Ik doe het al… en ondanks dat ik zo vaak gedacht heb dat het nooit zou lukken… begin ik eindelijk de vruchten langzaam te plukken. Het is nog klein… het is nog maar een begin.. maar als dit het begin al is weet ik niet wat me allemaal nog te wachten staat. als dit kleine stukje al zo goed voelt.. en als ik al voel dat die stukjes steeds groter en groter worden..

Waar gaat het me dan allemaal brengen? Wat mag ik nog allemaal gaan voelen en beleven? Welke angsten mag ik nog meer allemaal overwinnen? Wat staat me allemaal nog te wachten?

Vrijheid zit van binnen.. dat durf ik nu wel te zeggen. Daar zitten de antwoorden.. daar zitten de angsten.. daar zitten de gevoelens die gevoeld willen worden.. daar zit al mijn motivatie, mijn rust, daar zit alle kennis.

Wat een lekker gevoel.. ik hou het vast.. ik maak er een foto van..in mijn hoofd. Voor alle momenten dat ik het even niet voel. Dan hoef ik alleen maar deze foto even naar voren te halen en daar op te blijven focussen. Het kan.. echt waar.. het is er.. in iedereen. Vrijheid!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s