Ruim de shit op

De enige manier om uit de Shit te komen is door de shit op te ruimen. De enige manier om mezelf lekkerder te voelen is door dingen te doen waardoor ik me lekker voel. De enige manier om mezelf voor shit te beschermen is door te voorkomen dat ik in de shit kom. En hoe zorg ik er dan voor dat ik er niet in kom? Door me voor te bereiden. Door stevig in mijn schoenen te staan, door mezelf te trainen zodat ik sterk ben als er iets op me af komt.

En oh wat voelt dat een stuk lekkerder zeg. Jeetje wat is het lekker om gewoon aan mezelf te werken, te oefenen, te leren. Mezelf sterk te maken. Elke situatie aan te pakken als een leer moment om weer verder te groeien. Alles te kunnen zien als weer een extra oefening in plaats van weer meegezogen te worden in de shit.

Ik voel het elke dag een beetje meer. Daar waar ik het eerst maar af en toe een heel klein beetje voelde. Daar waar ik mezelf continue moest blijven motiveren om toch door te zetten en niet op te geven. Ik begin er eindelijk echt de vruchten van te plukken. Eindelijk zie ik echt dat al het harde werk steeds vaker beloond wordt. Dat ik steeds beter in mijn vel zit en veel minder in mijn hoofd. Dat er steeds vaker goede dagen zijn en steeds minder slechte dagen. Dat ik de slechte dagen steeds beter kan handelen, ze steeds minder zwaar en beladen voelen.

En nee, dat heb ik niet bereikt door af te wachten. Dat heb ik bereikt door één zin, door één gevoel. Het gevoel van, dit wil ik absoluut nooit meer voelen. Wat er ook gebeurd, dit nooit meer! Ik ga er alles aan doen om dat te voorkomen. Hoe? Geen idee, maar ik ga het doen.. stapje voor stapje.

En kijk nu eens. Het gaat beter en beter en beter en alles heeft gewoon zin wat ik heb gedaan. Ook als het heel vaak voelde van niet. Door hele kleine stapjes te zetten nadat ik mezelf had uitgesproken door te zeggen, ik ga hier wat aan doen. Als vanzelf komt er steeds een nieuw stapje en soms ook gewoon een tijdje niet. En nu vind ik dat ook steeds vaker oké. Het komt vanzelf, wanneer de tijd rijp is.

Hoe lekker is dit… de shit is steeds meer opgeruimd en ik heb er steeds meer zin in om te zien wat er nog meer gaat komen. Kom maar op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s