Eindelijk een wereld waarin ik me goed voel

De wereld lijkt stil te staan. Er is weinig te doen al zo lange tijd, winkels zijn zo goed als gesloten. Theaters dicht, geen vermaak, geen horeca, zo goed als geen bezoek in huis, helemaal niks.

Voor mij is dit de ideale wereld voor nu. Dit is precies een wereld waarin ik eindelijk eens in alle rust kan zoeken naar wie ik ben. Eindelijk hoef ik me eens niet te verantwoorden, niet rot te voelen, geen uitvluchten te verzinnen, geen smoesjes te bedenken of me schuldig te voelen. De wereld is op dit moment precies dat wat ik nodig heb. Eindelijk kan ik groeien, leren en mezelf zien zoals ik werkelijk ben. In alle rust, in alle stilte.

Hoe vaak heb ik niet het gevoel gehad niet te kunnen ademen. Nee niet letterlijk, maar ik voelde altijd druk. Druk om mee te doen met de rest. Altijd schuldgevoelens als ik weer eens moest zeggen dat ik iets niet zag zitten. Altijd maar weer over grenzen gaan bij dingen waar ik voor mijn gevoel geen nee tegen kon zeggen. Mezelf schuldig voelen en stom vinden omdat ik niet was zoals de rest. Al die gevoelens.. wat hebben ze me in de weg gestaan.

Het klinkt zo gek, maar voor mij is het nu gewoon precies goed. Even de rust om gewoon te doen wat ik wil, om te zoeken naar wie ik ben, zonder afleiding. Om de tijd en de rust te kunnen nemen die ik nodig heb. Ik heb me omringt met mensen die ook dit voelen en nodig hebben. Die ook laten zien dat zij ook zo leven. Ik ben niet meer alleen en zie hoe fantastisch het kan zijn om op die manier te leven.

Waarom durfde ik dat eerder niet? Waarom voelde ik me er rot onder? Waarom vond ik het zo belangrijk wat een ander vond of dacht? Waarom zouden anderen er iets van denken überhaupt? Ja ik heb geleerd. En ja ik heb vooral geleerd dat ik niet kan denken voor een ander. Waarom zou een ander het erg vinden als ik iets wel of niet doe? Wat zonde van mijn tijd en wat heeft het mijn groei onbewust in de weg gestaan! Ik had gewoon geen idee dat het zo veel voordelen kan hebben, dat de mensen die zo leven veel meer waarde en geluk uit hun leven halen.

Eindelijk mag ik nu ademhalen en rustig bijkomen om zo me straks veel rustiger te voelen als de wereld weer aan gaat. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen en beter over mezelf denken. Ik accepteer nu veel meer wie ik ben en dat het oké is om van andere dingen te houden dan andere mensen en om gewoon tijd voor mezelf op te eisen. Dat dat me veel meer gaat brengen, als ik me maar niet meer schuldig ga voelen, maar er juist van ga genieten!

Toch vind ik het ook spannend, hoe zal het straks zijn? Als de wereld weer normaal draait, zal ik dan voor mezelf durven blijven opkomen? Verval ik niet in de oude gewoonte van schuldig voelen en slecht praten over mezelf? Kan ik accepteren dat ik andere dingen nodig heb dan anderen misschien nodig hebben? Nu is het gewoon voor me geregeld… hoef ik er niets voor te doen, maar hoe zal het gaan als de wereld weer normaal draait en er weer verwachtingen zijn van de mensen om me heen?

Ik denk vaak, laat het nog maar even duren, het is wel lekker veilig zo, maar ik weet dat dat niet helpt. Ik heb geleerd wat ik moest leren om straks weer verder te kunnen. Ik heb zoveel geluisterd naar succesvolle mensen die juist door zo te leven veel meer hebben bereikt. Ik volg veel meer mensen die dit juist als tool gebruiken om een heerlijk leven te leiden. Ik ben niet meer alleen. Ik kan dit, kom maar op met die uitdaging. Juist dan kan ik laten zien of ik echt heb geleerd van alles wat er is gebeurd. Ja het is spannend, ja ik voel angst en onzekerheid, maar hé daar heb ik mee leren dealen toch? Gewoon blijven voelen.. dan komt het goed. Ja met vallen en opstaan, dat zeker, maar wie is daar niet groot mee geworden?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s