Hoe breng ik mezelf tot rust

Ik vraag me vaak af waarom ik zo moe ben. Waarom ik zoveel slaap en nog steeds zo vaak omval van vermoeidheid.

Ik begin langzaam in te zien waar dat vandaan komt. Ik werk gewoon te hard. Dat klinkt gek, want ik breng veel tijd door op de bank en lekker buiten. Ik doe alleen het minimale in huis, werk drie dagen wat prima te doen is en spreek weinig af met mensen. Wat ik wel doe? Heel hard werken aan mezelf, van binnen. Ik ben zo veel bezig met dingen voelen en daar iets mee doen, dat is misschien nog wel harder werken dan fysiek werk. Ik besef dat ik nog steeds vaak in een sneltrein stap, de trein om zo snel mogelijk uit dat hoofd te komen. Ik wil me zo graag beter voelen dat ik als een gek vaak ga werken aan alles wat boven komt. Eerder was dit misschien ook heel erg nodig, maar nu? Nu niet meer toch?

Ik mag wel even een versnelling terug schakelen. Gewoon erop vertrouwen dat het allemaal vanzelf wel goed komt zonder zo hard te werken. Ik ben al zoveel wijzer geworden en begrijp mezelf zo veel beter. Het is tijd voor vakantie. Vakantie van mezelf. Even helemaal niets. Nergens echt mee bezig zijn behalve met ontspannen. Even de rust nemen en alles laten voor wat het is. Ik heb al aan zoveel gewerkt, het hoeft helemaal niet zo dringend. Het komt vanzelf wel allemaal.

Misschien kan ik mezelf begrenzen… even een maand lang nergens aan werken. Alleen maar mediteren om te ontspannen, lekker buiten lopen om te ontspannen en gewoon heel veel niks doen zonder weer van alles te willen. En als het wel naar boven komt.. het dan te laten gaan.

Wat er bij mij zo vaak gebeurd is voelen =actie. Ik voel iets en oh, ik vind het eng dus ik moet nu wegrennen. Oh ik ben bang om een cursus te doen dus doe ik het niet. Oh ik voel een verlangen nu moet ik dat meteen inlossen. Oh ik voel verdriet nu moet ik meteen huilen. Oh ik heb honger nu moet ik iets eten. Oh ik voel vreugde nu moet ik meteen dansen.

Bij veel dingen die ik voel wil ik meteen iets doen in plaats van het er gewoon te laten zijn en even niets doen.. eigenlijk precies dat wat ik mijn hond ook leer. Het gevoel mag er zijn maar je hoeft er even niets mee. We blijven gewoon een tijdje staan en kijk er maar rustig naar. Je mag bang zijn of het spannend vinden of blij zijn. Ik ga er ook niet meteen op in en laat het rustig voor wat het is. En ook bij haar werkt het heel goed.

Dit ga ik de komende weken eens vaak herhalen bij mezelf en eens zien wat dat me op gaat leveren. Ik denk een heleboel rust.. en laat dat nou precies zijn waar ik naar op zoek ben.. rust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s