Hoe word ik nou echt gelukkig?

Ik vraag het me vaak genoeg af, hoe word ik nou echt gelukkig? Langzamerhand begin ik het antwoord te vinden. Te begrijpen hoe ik nou echt gelukkig kan worden.

Ik begin wel in te zien dat gelukkig worden niet alleen maar bestaat uit dingen doen die ik leuk vind. Ik zal nooit echt gelukkig worden als ik alleen maar kijk naar de dingen waar ik gelukkig van wordt en die heel veel doe. Dat was mijn eerste strategie.. en helaas. Werkte niet. Vond t best een goede strategie eerlijk gezegd. Was best wel makkelijk, ik doe vooral de dingen waar ik blij van wordt en de rest kijk ik gewoon niet naar.

Het klinkt heel goed, echt. En ja het werkte best wel aardig hoor. Kwam er een heel eind mee. En toch hè, toch bleef er iets knagen waardoor ik me niet echt gelukkig kon voelen. Ik snapte alleen niet wat. Nou… dat heb ik geweten. Oei.. een moeilijke leerschool, maar wel eentje waar ik de rest van mijn leven zo ontzettend veel aan ga hebben. Hoe vaak ik mezelf niet vervloekt heb, dat ik het mezelf zo moeilijk maakte. Bah bah bah wat ben ik het vaak zat geweest.. en toch hè, toch ging ik door. Omdat ik heel diep van binnen voelde, dit is je uitweg. Dit is de enige manier. Dan maar een tijdje je minder goed voelen, oké best een hele tijd, maar wat is het op een heel mensen leven? Als ik de rest van mijn leven me gelukkiger kan voelen? Dan ben ik toch gek als ik het nu niet aan pak? En tussendoor ben je toch ook gewoon best vaak blij? Dan dus vooral daarnaar kijken ja. Maar niet alleen maar.. echt niet. Alles wil gevoeld worden, maar dan ook alles. Ik heb het gewoon te ver laten komen ja, want ik wilde het niet zien. En ja dan duurt het lang ja.. dat klopt.

Ik ontdekte dat als ik echt gelukkig wilde zijn.. ik juist op zoek moest gaan naar de dingen in mezelf of in mijn leven die mij ongelukkig maken, en nee die maar laten verdwijnen uit mijn leven, dat was niet de oplossing. Ze in een hokje stoppen en een plekje geven.. helaas ook niet.. echt ik heb het allemaal geprobeerd. Het werkt gewoon niet, alleen maar op de korte termijn.

Klinkt toch gek… hoe kan ik nou gelukkiger worden als ik naar het ongeluk kijk? Hoe vaak wordt er niet gezegd, kijk naar het positieve. Kijk naar de dingen die wel goed gaan. Dat is voor een deel wel waar, ben ik achter, maar als ik die andere dingen die niet lekker lopen ga negeren of een plekje ga geven.. dan blijft het dus zitten. Dan heb ik er niks mee gedaan en zit het gewoon ergens te wachten tot er weer een lekkere trigger langs komt om even te laten zien dat het er nog zit. Dat is namelijk waar triggers voor zijn, om mij wakker te schudden. Niets meer en niets minder. En elke keer weer hetzelfde nare rot gevoel naar boven voelen komen.. das nou niet echt het recept om echt gelukkig van te worden.

Dus ben ik lekker al die oude Shit aan het opruimen. Elke trigger die ik voel wordt bekeken.. wordt een nieuw verhaal bij bedacht.. wordt gevoeld en hoppa.. weer wat zooi uit mijn systeem. Lekker hoor. Kom maar op, opruimen die handel. Ben er helemaal zat van, van al die troep in mijn lijf. Doei rot gevoel… hallo geluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s