Hoe vind ik mezelf terug?

Ik ben heerlijk aan het rennen. Ik straal ik lach ik heb plezier.. en hoppa daar ga ik. Ik zag niet wat er gebeurde maar ineens lag ik onderuit. Au, Shit dat voelt niet fijn. Ik voel me rot, weg heerlijk gevoel. Een zwaar gevoel valt weer over me heen. Stress van binnen.. een zwaar gevoel.. spanning in mijn lijf.. nee ik viel niet echt, maar zo voelt het wel. Elke keer weer. En elke keer vind ik weer een manier om op te staan en verder te gaan. Ik weet het ondertussen en toch.. toch doet het elke keer weer zeer als het gebeurd.

Wat zou ik willen dat ik er om kon lachen, dat ik er lol om kon maken als ik val. Wat zou ik gewoon altijd lekker ontspannen willen zijn en me er niet druk om maken. Want er is ook niks. Helemaal niks is er. Het enige is dat ik me van binnen gewoon in de knoop voel, en de stress raast door me heen. Ik snap dan gewoon niet meer wat ik moet doen, alsof ik opnieuw moet leren lopen, elke keer weer.

En heus, elke keer komt het weer goed, krijg ik die knoop er weer uit en kan ik weer “normaal” denken.. maar voordat ik weer op het goede spoor zit, worstel ik wat af. Het verschil is gewoon even te groot. En ik maak het ook te groot op die momenten omdat de stress alles uitvergroot.

Ik vraag me elke keer weer af, hoe vind ik mezelf? Hoe kan ik nou echt bij mezelf komen? Ondertussen weet ik het antwoord.. door te vallen en elke keer weer de moed te vinden om weer op te staan. Door elke keer weer ergens het vertrouwen vandaan te halen dat het beter en beter zal worden. Door niet aan mezelf te twijfelen. Door mezelf elke keer weer moed in te praten en verder te trainen. Als ik niks doe, wordt het nooit beter, dus alles wat ik wel doe, al is het nog zo klein, helpt mee om uiteindelijk me beter te gaan voelen.

Wat ik nu in ieder geval begrijp is.. niks doen is achteruitgang. Al adem ik maar een paar keer per dag diep door, dan is dat meer dan niks doen en dus vooruitgang. En wat ik vooral geleerd heb, het is oneindig hoe lang hiermee door te gaan. Elke keer als een goede gewoonte er goed in zit, dan is het belangrijk om weer iets nieuws in te brengen. Waarom? Omdat stilstand achteruitgang is. Als ik wacht tot ik de oude ben en dan stop met alles, omdat ik mezelf weer ben.. dan heb ik dus niks geleerd. Want die oude ik.. die ging in een burn out dus daar ging iets niet goed en dus zal ik alleen maar weer achteruit gaan.

Toch blijft het moeilijk.. want alles in mij schreeuwt, laat het gewoon zo. Dit ben je gewend. Het is goed zo.. alleen.. het is niet goed zo. Ik wil me beter voelen omdat ik weet dat dat kan. Ik wil niet elke avond moe zijn en geen energie meer hebben. Ik wil me beter voelen en meer energie hebben. En ik weet nu dat dat kan.. dat dat niet iets is wat heel moeilijk te bereiken is. Zo lang ik maar kleine stapjes neem en rustig aan doe… niet verwacht dat alles in één keer veranderd. Hele kleine dingetjes veranderen dat gaat ongemerkt en geeft echt resultaat..

En toch.. toch vind ik het sommige dagen gewoon heel zwaar. Voel ik de stress in me rond racen en wil ik gewoon dat het over is. Zit het probleem erin dat ik nog steeds te hard mijn best doe? Dat ik gewoon te graag wil en alles het liefst tegelijk? Is dat niet precies wat ik helemaal niet hoef te doen? Dat ik het juist nodig heb om te ontspannen? In plaats van heel hard werken? zucht.. zal dat het zijn waarom ik elke keer te hard val? Doe ik te hard mijn best elke keer? Dat ik toch steeds in die paniek schiet omdat ik zo graag wil dat het beter wordt? Dat ik teveel dingen tegelijk wil doen? Teveel wil leren, teveel wil aanpakken? Te veel info? Te graag willen? Ik ben bang van wel.. daarom zal ik wel weer elke keer te hard vallen.. laat ik me daar dan eens bewust van zijn. Hoe graag ik ook wil, te snelle verandering geeft stress.. en stress is precies wat ik juist niet meer wil. Ik zal dus echt gewoon nog geduld moeten hebben, wat nou niet echt mijn sterkste kant is zullen we maar zeggen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s