Mijn grote vraag voor 2021

De grote vraag die ik heb is… Wat wil IK eigenlijk? Een vraag waar ik natuurlijk al langer mee bezig ben, maar die ik weer even voorop wil stellen. Waarom? Omdat ik me er steeds meer bewust van ben dat ik dingen doe omwille van anderen. Dat ik dingen doe omdat ik ze zo geleerd heb ergens in de loop van de tijd. Dat ik dingen doe waar ik eigenlijk niet achter sta, maar ze alleen maar doe omdat de rest het ook doet. Is dat heel erg? Op zich geen ramp, maar voor mij voelt het niet fijn. Ik voel dat ik daardoor spanningen opbouw, omdat ik dingen doe die eigenlijk niet goed voelen. Ik doe ze alleen maar omdat het zo hoort, of omdat een ander het zo graag wil, of omdat ik iets anders niet durf. En dan heb ik het niet over kleine dingetjes. Echt niet. En nee ik hoef niet ineens alles te veranderen. Gewoon beetje bij beetje steeds meer kijken naar dat wat ik zelf wil en vooral waar ik me goed bij voel. Ik weet zeker dat ik altijd ook graag dingen voor anderen zal blijven doen, zo lang ik mezelf maar niet meer opoffer…en echt, heel vaak doe ik dat ook niet hoor.. maar wel nog te vaak.

Een groot ding is bijvoorbeeld dat ik graag aardig gevonden wil worden ( wie niet). Ik kom er alleen steeds meer achter, dat ik aardig gevonden wil worden door mensen.. die ik eigenlijk helemaal niet persé om me heen zou willen hebben. Niet omdat ze niet aardig zijn, maar omdat ik er helemaal niet relaxed van wordt. Ik ben er allang achter dat ik vooral RUST zoek van binnen. Want vanuit die rust durf en kan ik veel meer. Dus heb ik graag mensen om me heen die me rustig maken, doe ik graag dingen die me rustig maken, omdat dat prettig is en ik zo dichter bij mezelf kom. En ja, soms zoek ik ook graag de spanning op want alleen maar rust is het ook niet.

De vraag die ik me zelf nu stel is, waarom wil ik zo graag door bepaalde personen aardig gevonden worden? Ik geloof dat ik die begin te begrijpen. Meestal is het omdat ik denk dat ik wat van die persoon kan leren ben ik al achter. Die persoon heeft iets waarvan ik DENK dat ik het niet zelf heb of waar ik bang ben dat ik het niet kan en daarom wil ik dat die persoon me helpt…. en precies juist die personen wijzen me vaak af… ik heb me zo vaak afgevraagd waarom.. en ineens snap ik het. Het is juist de bedoeling dat ik die dingen in mezelf ga vinden. Dat ik de moed, de kracht of whatever ik nodig heb.. in mezelf ga vinden. Dat ik die ander daarvoor helemaal niet nodig heb. Dat denk ik alleen maar dat ik het niet alleen kan.. tja.. en denken, daar was ik al achter, is meestal niet de beste raadgever.

Het is toch veel gaver als het mezelf lukt? Als ik die ander helemaal niet nodig heb, maar het mezelf lukt? Als ik zelf die dingen kan die ik zo bewonder in een ander?! Anders blijf ik toch altijd maar een aanhangsel? Dan zal ik toch nooit zelf de moed hebben om de dingen te doen of te leren? Ik wil niet toekijken.. ik wil het zelf doen!

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen mensen om me heen nodig heb.. natuurlijk wel! Alleen ik wilde te graag bepaalde mensen om me heen, omdat ik iets bewonderde in hun wat ik zelf wilde hebben.. ik had gewoon dat verlangen. Alleen… ik heb ook het verlangen om het zelf te kunnen. Om zelf die dingen te kunnen die ik bewonder in een ander. En als ik het zelf wil kunnen, dan kan ik toch veel beter op eigen benen staan en het meteen zelf leren?

Kijk eens wat ik de afgelopen twee jaar allemaal heb gedaan en geleerd uit mezelf. Kijk eens wat ik als puber allemaal durfde en kon. Ik deed gewoon waar ik gelukkig van werd. Ik hing niet aan mensen, maar mensen waren een mooie aanvulling op mijn leven. Ergens is dat veranderd. Ben ik veel minder ontspannen geworden en deed ik ineens zo moeilijk. Geloofde ik niet meer in mezelf.

Dus.. wat ik nodig heb is ontspanning ontspanning en nog eens ontspanning .. en van daaruit.. Ga ik zulke toffe te gekke dingen doen. Ik kan echt niet wachten. Dit jaar ga ik nog veel meer terug naar mezelf en echt niet meer denken dat ik iets niet kan. Want als ik wil.. dan kan ik alles!! Oeeeeee dat klinkt toch echt te gek?! En de mensen die aan willen haken? Helemaal goed.. van harte welkom.. en wie niet? Even goede vrienden. Ik heb niet perse iemand nodig om dat te kunnen doen wat ik wil.. het is zeker wel fijn, maar ik wil echt niet meer afhankelijk zijn.

Zo.. deze ga ik elke dag maar even doorlezen en ik ga blijven inzoomen hierop. Niks geen twijfels meer. Wat ik wil, dat kan ik ook! Oh en ik weet het.. mijn ego zal me continue wat anders vertellen, maar hoe vaker ik het tegen mezelf zeg.. hoe minder ik naar dat ego luister.. en hoe meer ik luister naar mijn gevoel.. hoe beter het zal worden! Vandaag voel ik het overduidelijk.. dus dit ga ik onthouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s