Volwassen worden

Het is fijn om te zien dat ik de switch steeds sneller kan maken. Daar waar ik eerst dagen erin kon blijven hangen, zie ik nu heel goed het verschil, ik ben veel sneller weer rustiger van binnen. Veel sneller kan ik mezelf weer zeggen, oké het is gebeurd, het was een lastige dag.. dat mag ook, dat is niet erg. Veel sneller heb ik de rust in mezelf weer gevonden. Voel ik van binnen hoeveel rustiger het daar is.

Precies dat is waar ik zo hard aan werk. Niet wegduwen, maar gevoel er laten zijn. Ook dat gevoel van falen, van mezelf stom vinden, al die dingen die ik eigenlijk niet wil voelen mogen er nu zijn. Ik zoek ze nu op in meditatie en doe er iets mee op een moment dat ik me sterk voel. Daar waar ik eerder ook mezelf wel uit een dal kon trekken, maar meer door alleen maar dingen te doen waar ik rustig van werd, durf ik nu die vervelende gevoelens op een later moment op te pakken en ze nogmaals te voelen. Ik durf nu er echt mee aan de slag te gaan, in plaats van ze alleen maar te negeren en weg te stoppen.

Ik voel aan alles dat dit gaat maken dat ik veel rustiger en stabieler in het leven zal gaan staan. Dat ik als er erge of moeilijke dingen gebeuren, ik er gewoon meteen al beter mee om zal kunnen gaan. Nee zover is het nog niet nu, dat weet ik ook, maar dit gaat het me wel leren. En deze keer niet door een persoon die me helpt, of een partner of ouders of wat dan ook.. nee deze keer ben ik aan het leren dat ik het ook alleen kan. Dat ik op mezelf kan vertrouwen, dat ik bij mezelf die rust kan vinden. Dat ik niet meer afhankelijk ben van wat anderen tegen mij zeggen maar dat ik nu echt helemaal zelf dit kan.

Dat voelt echt zo gaaf! Ik vind het zo een gaaf idee dat ik gewoon niet meer daarvoor anderen nodig zal hebben. Wat niet betekent dat ik geen hulp zal vragen, natuurlijk wel, maar ik zal er niet meer van afhankelijk zijn. Aan alles voel ik dat dit zoveel fijner is. Het geloven dat ik het zelf kan. Het mezelf op kunnen peppen, gevoelens durven toe te laten, angsten onder ogen durven zien en eraan durven werken, vertrouwen op mezelf. Dat gaat me zoveel waarde geven in mijn leven! Eindelijk word ik eens echt volwassen, Hi Hi..

Het voelt fijn en ook wel een beetje eng.. want het is ook fijn om op anderen te leunen. Het is ook prettig om steun te krijgen van mensen. Want hoe meer ik uitstraal dat ik het wel allemaal alleen kan, hoe minder mensen de neiging zullen hebben om te ondersteunen. En helemaal zonder ondersteuning? Ik denk niet dat iemand op de wereld dat kan.. ik geloof dat we elkaar allemaal nodig hebben en echt niet alles maar alleen kunnen.

Dat geeft dan ook wel weer rust.. en inzicht.. niet alleen de zwakken willen helpen, maar ook degene die er sterk uitzien eens hulp bieden. Iets uit handen nemen ook al kan ie het heus wel zelf. Soms is het gewoon heerlijk om even te leunen op een ander, ook als je het zelf kunt. En heel eerlijk.. eigenlijk doe ik dat ook altijd wel..vooral in mijn werk snap ik dat helemaal. Nu Prive nog.. want ja in de ene situatie ben ik volwassen en in de andere niet.. zo is het nu eenmaal en dat is oké.

Dat wat ik vaak zag als zwakte..van mezelf. Ik begin dat nu anders te zien en beter te begrijpen. Ik begin steeds meer te snappen hoe het allemaal zit en soms ook even niet. En ook dat mag.. ook mag het soms gewoon even helemaal niet gaan en niet lukken… maar het voelt echt al een stuk prettiger zoals ik me nu voel. Gewoon weer sneller overeind, zonder mezelf voorbij te lopen in mijn gevoel. Ik begin steeds meer te begrijpen..oké ik stap er nu even overheen, ik kom er later op terug. Op mijn werk ben ik al veel langer volwassen alleen thuis nog wat minder. Tja.. dus was er daar vooral werk aan de winkel.. een “thuis puberteit”..pfff Wat een gedoe zeg.. dat volwassen worden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s