Het blijft vallen en opstaan

Ik worstel weer van links naar rechts, alle kanten op. Ik duw en ik trek, ik probeer van alles.. als het maar weggaat. Alsjeblieft ga weg.. ik wil het gewoon niet. Dat stomme rot gevoel, bah. Het ging zo goed. Een rustige week, veel mediteren, buiten wandelen, veel tijd voor mezelf. Wow het deed wonderen.. en dan.. is het zomaar weer weg. Werk roept weer, mensen willen afspreken, kinderen zijn weer thuis, huishouden roept en zo word ik weer opgeslokt in het gewone drukke leven. Ik voel de vermoeidheid weer toe slaan, ben weer vaker geïrriteerd en erger me dood aan mezelf. Langzaam trek ik mezelf meer en meer mee in die spiraal in mijn hoofd en voel ik de spanning in mijn lijf weer toenemen.

Ik voel stress, ik wil die spanning niet voelen, alsjeblieft, het voelde juist zo lekker. Het ging zo goed! Nu gaat het weer weken duren voor ik me beter voel. Moet ik weer keihard werken om weer de goede kant op te gaan. Ik schrijf niet meer, laat het zingen voor wat het is en voel de energie weer wegstromen. Verdorie! Dit wil ik niet.

Ik voel me worstelen en weet gewoon weer even niet wat te doen. Ik voel me zo niet leuk, heb het idee dat ik alleen maar stress uit straal en iedereen liever ver weg van me blijft. Zucht…ik kan het gewoon niet. Het lukt me niet. Ik ben geen doorzetter zie je wel.. ik kan het gewoon niet. Eventjes lukt het, maar zodra ik weer te druk ben ben ik mezelf meteen weer kwijt. Ik heb rust nodig om me heen, ruimte en vrijheid. Ik kan het zo gewoon niet met een druk gezin en een baan en een relatie. Ik kan dit gewoon niet. Laat het allemaal maar, leuk geprobeerd.. maar nee.. in het leven wat ik nu leid gaat het me nooit lukken. Mijn leven is er gewoon niet naar, het is een te druk leven. Het is gewoon onmogelijk.

Ik zucht maar eens diep en zet mijn koptelefoon op. Oké, zo gaat het zeker niet lukken zeg ik tegen mezelf. Kijk nou eens waar je vandaan komt! Je doet het wel goed, je kan het wel! Alleen nu gewoon eventjes niet. Hup liggen jij, meditatie aan en nu eerst even rustig worden. Ja ja ja oké ik kom al. Ik zoek een meditatie uit die me leert omgaan met gevoelens, ik heb er al zo vaak naar geluisterd en toch lukt het me gewoon zonder niet.

“ Wat voel je? Luister naar je lichaam, laat het gevoel maar opkomen”. Ik doe keurig wat ze zegt en langzaam neemt de stem me mee naar dat gevoel wat me zo dwars zit. “Ga erheen met je aandacht en wacht gewoon rustig. Duw het niet weg, maar laat het er zijn”. Ik voel me nog steeds geïrriteerd maar ik doe wat ze zegt. Langzaam komen de tranen omhoog en voel ik de stress in mijn spieren. Jeetje wat heb ik mezelf weer vast gezet zeg, tjonge. Ik luister de hele meditatie af en laat alles er zijn zoals het er is. Ik voel langzaam de rust over me heen komen. Ahhhh ja dat voelt beter. Ik voel weer hoe erg ik mezelf weer onder druk heb gezet onbewust. Hoe erg ik mezelf stom vindt omdat ik het blijkbaar niet mag voelen van mezelf.

De spanning stijgt meteen naar mijn hoofd, zoveel stress heb ik alweer opgebouwd. Jeetje zeg, hoe doe ik dat toch elke keer? Ongelooflijk dat ik dit eerder nooit heb gevoeld op deze manier. Ik ben al zo goed bezig! Ik ben echt al zoveel verder dan ik ooit ben geweest. En ja, toch val ik elke keer weer in die valkuil. En ja, het kost me elke keer weer veel tijd om eruit te komen, maar gelukkig weet ik nu wel aardig hoe ik dat moet doen. Het kost alleen tijd…

Zucht.. ik ben doodmoe. Voel de vermoeidheid in mijn hele lijf. Wat vreet stress energie zeg! Jeetje… ik mag blij zijn dat ik eindelijk snap hoe ik hiermee om moet gaan. En nee, dat betekent niet dat ik het altijd goed doe en altijd maar kan. Zeker weten van niet, maar ik ben wel aardig op de goede weg.. dat is in ieder geval iets. Het is continue vallen en opstaan, maar beter dat dan helemaal niet opstaan. Ik geef niet op.. ik wil gewoon een beter leven. Een leven met veel minder stress waarin ik me gewoon rustig en happy voel en de juiste keuzes maak. En het gaat me lukken! Linksom of rechtsom, dat maakt me niet uit, maar opgeven, no way!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s