Jaloezie

Pffff soms ben ik er zo klaar mee echt. Dan zie ik mensen die allemaal al veel verder zijn en dan denk ik, waarom ik niet? Waarom duurt dit zo lang? Waarom kan ik niet lekker gewoon genieten van t leven? Toch zonde om zoveel tijd hieraan te verspillen?

Zucht.. ik weet het. Het is een investering. Alleen soms… of nou ja, best vaak, ben ik er gewoon helemaal klaar mee. Wil ik gewoon lekker leven en lekker genieten en dit hele gezeik lekker achter me laten.

Het kost zoveel tijd en zoveel energie. Voor mijn gevoel staat mijn leven stil. En ja. Ergens is dat ook zo. Aan de buitenkant staat mijn leven aardig stil. Daar veranderd er weinig. Alleen de binnenkant ben ik nu mee aan het trekken zodat het weer gelijk loopt met de buitenkant. En ja.. daarvoor is deze stilstand van buiten gewoon nodig. Het is even niet anders. Het begint me alleen te irriteren. Begin er echt steeds vaker zat van te worden. Zal wel een goed teken zijn ofzo.

Toch kan ik echt jaloers zijn op mensen die wel verder gaan. Bezig zijn met nieuwe dingen. Die wel zichtbare stappen zetten. Ik weet het, het klinkt stom, maar dit is allemaal zo onzichtbaar. Ik heb niks tastbaars in handen en moet er maar gewoon op vertrouwen dat dit allemaal nodig is om verder te komen. Vaak voel ik echt wel de vooruitgang maar ook zo vaak helemaal niet. Dan zit ik weer in het oude gevoel en lukt het me amper om daar van los te komen.

Ik denk dat ik het gewoon te graag wil. Dat die momenten gewoon allemaal nodig zijn om te laten zien waar ik vandaan kom. Ja ja ik weet het allemaal wel. Maar toch.. toch ben ik jaloers op andere mensen. Ik ben ook maar een mens.. dus tja.. kan er ook niks aan doen dat ik het voel toch?

Precies daar zit de crux, ik wil dat gevoel niet toelaten omdat het onzin is. Omdat er dan gezegd word, ja maar jij bent toch zo goed bezig. Je doet al zoveel. Ja ja ja ja ja niemand hoeft me dat te vertellen. Ik weet het heus allemaal. Alleen heb ik gewoon af en toe geen zin om positief te denken. Dan wil ik gewoon even lekker zeiken. Dan wil ik mezelf gewoon even lekker zielig vinden. Waarom niet? Heeft niemand last van toch? En anders maar wel. Jammer dan. Niemand hoeft me te vertellen dat ik goed bezig ben en positief moet blijven. Soms wil ik dat gewoon even lekker niet! Dussss. Vandaag houd ik gewoon even lekker een zeikdag met mezelf. Mag ik gewoon even lekker vervelend zijn en mezelf zielig vinden. Komt vanzelf wel weer een moment dat dat over gaat, dat ik mezelf helemaal zat ben en weer overschakel naar “normaal”.. want echt.. daar zit ik toch liever dan in deze zeikstand.. maar ja het hoort erbij hè..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s