Terug in de tijd

Ik scroll wat door mijn foto’s op mijn telefoon. Het zijn er veel, heel veel. Overal waar ik kom maak ik foto’s. Eigenlijk automatisch, ik denk er niet over na. ik zie zoveel mooie dingen langs komen. Foto’s van de kids ( oké, dat zijn er niet zoveel, die willen nooit op de foto). Uit eten met kerst, op cruise vakantie ( wat een luxe dat dat zomaar kon, dat had ik nooit verwacht). Met vriendinnen op het strand, op terrasjes en aan heerlijke lunches. Met mn vriendinnetje naar Ameland waar we een fantastisch weekend beleefden. Op vakantie met mn vriend, weekendjes weg samen, samen lunchen. Met mijn ouders op pad. Honderden foto’s van mij samen met mn allerliefste hond, samen de wereld ontdekken.

Het ziet er allemaal heerlijk uit en dat doet me goed. Ondanks dat ik me zo vaak niet ernaar voelde, werd ik toch mee gesleept of zette ik me er zelf toe om weg te gaan. Dingen blijven ondernemen, ook al was het soms echt zwaar als ik me eigenlijk niet goed voelde. Het leek wel of ik alles opnieuw moest leren. Moeilijke gevoelens met weekendjes weg. Zo wennen aan een nieuwe omgeving, me rot voelend en toch gaan. En dan ook zien dat het elke keer een beetje beter en makkelijker gaat. Zoveel vriendinnen die me mee bleven nemen om lekker te wandelen of te lunchen. Die zich niet lieten tegenhouden als ik tegen sputterde. Die geen medelijden met me hadden maar me gewoon mee trokken. Dat was precies wat ik nodig had! Niks geen zielig vinden, gewoon gaan.

Het is fijn om alles terug te zien en te zien dat hoe moeilijk het soms voelt, het gewoon doen, wel helpt. Het hoeft helemaal niet altijd leuk te voelen of makkelijk, maar alles is beter dan alleen maar thuis blijven zitten en ongelukkig zitten zijn. Ik werd daar echt niet gelukkiger van.

Ja het kost veel energie en het is soms echt ontzettend frustrerend als het niet voelt zoals ik het zou willen voelen. Maar thuis blijven en niks doen.. dat vind ik zonde van mijn leven. En ja.. nu zie ik hoe fijn het is dat ik altijd gewoon ben blijven gaan. Mijn leven heeft niet stil gestaan in ieder geval. Ik heb gewoon leuke dingen beleefd en echt ook veel genoten. Dat daarna die moeilijke gevoelens dan wel weer lastig zijn dat is dan maar zo. Nee ik heb niet hele bijzondere dingen gedaan. Gewoon simpel een wandeling of een terrasje pakken is genoeg. Meer hoeft allemaal niet.

Ik voel me best trots als ik al die foto’s zie. Ondanks alles heb ik het gewoon toch gedaan. Ben ik gewoon doorgegaan zonder mezelf voorbij te lopen. Heb ik in ieder geval wel geleefd.

Het wordt steeds makkelijker om gewoon te gaan. Ik ga gewoon en ik zie wel. Voel ik me echt niet goed, kan ik altijd nog weggaan, maar wel altijd eerst proberen. En als ik dan zo terug kijk.. zie ik toch echt dat het vooral van binnen zat want van buiten ziet alles er gewoon normaal en prima uit. Nou dat is dan wel weer mooi meegenomen toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s