Genieten van de hele weg..

Hmmmm wat is het toch heerlijk om gewoon te mogen verlangen. Om mezelf niet meer af te remmen maar gewoon helemaal te voelen wat ik wil. Ik hoef er namelijk niets mee te doen. En precies dat maakt dat het zo lekker is om te blijven verlangen. Nu ik dit stukje eindelijk snap, voel ik me veel rustiger. Is er weer een stukje stress van binnen weg. Ik mag gewoon verlangen. Ik mag gewoon genieten van dat gevoel. Ik mag het gewoon helemaal groot maken van binnen. Ik mag me helemaal voorstellen hoe het zou zijn als het uit zou komen. Ik mag me daar helemaal in wentelen en ervan genieten. Ik hoef mezelf niet meer in te houden omdat het geen waarheid kan worden. Ik hoef niet alles tegen te houden omdat ik denk dat ik er toch niks mee kan.

NEE! Het mag er gewoon zijn dat gevoel. Ik mag verlangen en voelen wat dat van binnen allemaal met me doet. En ik mag mezelf zeggen, je hoeft er niks mee. Voel het gewoon en klaar. Meer hoeft niet. Denk niet aan grenzen, denk niet aan wat anderen zouden vinden, denk niet aan “ het kan toch niet”, denk nergens aan maar voel gewoon.

Zo hé wat een bevrijding! Hoe heerlijk om me zo gelukkig te voelen en daar zo van te genieten zonder druk. Ik mag namelijk alles voelen. Ik hoef er niks mee en vooral, niemand heeft er iets mee te maken wat ik voel. Niemand hoeft te weten wat ik voel of er iets van te vinden. Het is mijn binnen wereld namelijk, daar kan helemaal niemand bij! Hoe heerlijk. Ik hoef me dus helemaal nergens door te laten tegen houden. Halleluja! En nee ik hoef geen stappen te zetten, dingen meteen te ondernemen. Alleen maar voelen dat ik het wil is genoeg. De rest komt vanzelf.

Ik weet nog dat ik vroeger altijd riep, ik wil op een boerderij wonen! Dan werd er gezegd, nee dat kan niet, dan moet je in zo een familie geboren zijn. Hoezo zou ik niet mijn eigen boerderijtje kunnen hebben? Gewoon ergens een lapje grond met een klein huisje, paar geitjes, kippen en mn katjes en hond. Dat is toch ook een boerderijtje? Ik heb toch nooit gezegd hoe het er precies uit moet zien? Ik wil gewoon tussen de beestjes wonen, daar word ik blij van. En kijk eens wat ik zelf al heb gecreëerd. Heb al van alles aan huisdieren gehad en nu nog steeds twee katten en een hond. Ik hoef niet meteen een hele boerderij, een klein beetje ervan is al heerlijk.

Zo stond ik ook met het koor waar ik in zong op een podium in een theater. Wij waren als achtergrond zangers aanwezig. Ik weet nog zo goed dat ik zo genoot om daar te staan, dat ik zo een fantastisch gevoel van binnen had en zo genoot. En toen… kwam er een zangeres op. Ze ging staan in de spotlights en zong het nummer van Evita. En op dat moment ging er iets op in me en voelde ik zo een enorm groot verlangen. Dat wil ik ook! Ik wil daar staan en dat nummer zingen. Alleen. Ik wil dat kunnen. Ja dat wil ik!! En gelukkig.. heb ik dat gevoel niet helemaal weggestopt maar ben ik stapje voor stapje aan het leren zingen en geloof ik ergens diep van binnen nog steeds erin dat het me ooit gaat lukken. En het leuke is.. de weg ernaartoe is gewoon al zo leuk, dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt of het echt zo gaat gebeuren of op een andere manier. Gewoon het verlangen voelen en ermee bezig zijn om ermee verder te komen.. zorgt ervoor dat ik steeds al van het ene in het andere rol. Ik was me alleen niet zo bewust ervan.. nu pas begrijp ik het echt en zie ik het ook en weet ik dat ik nog veel vaker dat gevoel van verlangen naar boven mag halen.

Yes yes yes, precies dit dus. Ik geniet er zoveel van, dat ik gewoon al veel meer met een heerlijk gevoel rondloop, ook bij de minder leuke dingen, omdat ik een beetje leef op het gevoel van verlangen en er steeds naar uitkijk om te oefenen, ermee bezig te zijn, van het één in het andere te vallen en dat heerlijke gevoel mag voelen wanneer ik maar wil. Hmmmm heerlijk. Ik weet nu, het gaat niet om het eind resultaat.. het gaat om het genieten van de weg ernaartoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s