Hou vol!

Heel eerlijk.. ik vind het soms doodvermoeiend, leren omgaan met mezelf. En dan vooral leren omgaan met alles wat ik voel.

Eerst al dat die tijd nemen voor het naar boven halen van gevoelens. Ik kan wel iets leukers bedenken zeg maar. Er zitten namelijk best hele stomme nare, verdrietige gevoelens bij. Gelukkig ook leuke, natuurlijk! Alleen daarmee omgaan is toch iets makkelijker dan met die stomme gevoelens.

Toch zet ik mezelf er elke keer weer toe. Zoek ik elke keer weer gedurende de dag gevoelens op en laat ik ze er zijn. Als ik namelijk wacht tot ze vanzelf naar boven komen is dat altijd maar weer onverwacht en ook echt nooit op het juiste moment. Dat zijn altijd van die momenten dat ik denk, ja hallo, nu even niet. Ik kom net uit de nachtdienst, heb slecht geslapen, ben ongesteld, whatever. Het komt gewoon nooit uit.. en nee, ook niet op de momenten dat ik ze op zoek want kan wel iets leukers bedenken om te doen zeg maar, alleen heb ik er dan wel minder last van dat ik er door mee wordt gesleept. Als ik namelijk al moe, ongesteld of labiel ben en zo een gevoel komt ineens aanzetten.. dan voelt het veel en veel erger dan het in werkelijkheid is en blijf ik er zo lekker zielig in hangen. En tja.. het is al vervelend genoeg om ze te voelen, dus om het nou erger te maken. Nee, dank je.

De enige reden dat ik het doe.. is omdat het me verder helpt. Ik weet dat dit de enige manier is om meer ontspannen te worden en me echt beter te gaan voelen. Mijn emmertje zit namelijk te vol met al die opgehoopte Shit. En als een emmertje vol zit en er komt maar een klein dingetje bovenop.. tja dan kun je je wel voorstellen dat dat niet echt lekker is zeg maar. Dat het dan allemaal nog veel en veel erger voelt dan het is.

Kijk maar naar honden. ( Ja ik weet het, heb je haar weer met haar honden, maar echt daar heb ik absurd veel van geleerd! ) Zij hebben ook een stress emmertje. En als die stress emmer sowieso al te veel gevuld is door slechte ervaringen en veranderingen en verkeerd ermee omgaan, dan hoeft er maar iets te gebeuren en hoppa… hond zit aan zn tax en valt uit.

Mijn stress emmer is ook gevuld met ervaringen. Met teveel opgehoopte ervaringen die slecht waren, of gewoon dingen waar ik moeite mee had. Relaties die uit gingen, waar ik verdriet van had, boosheid van mensen waar ik niet mee om kon gaan, te snel alles willen waardoor het net niet lekker voelde en me stress gaf, onzekerheden over opvoeden, een huishouden op orde houden, werken, Naja een heleboel. Doe daarbij dat ik de rust niet nam om eens pauze te nemen, dingen voor mezelf te doen, alleen te zijn, kortom om die batterij te ontladen en weer op te laden. Want ja dan zou ik ze gaan voelen en dat wilde ik nou juist niet…Tja dus alles wat ik voelde lekker weg stoppen. Vooral weglopen ervoor. Want ja, wie wil nou stomme dingen voelen?? Ik liever niet zeg maar.

Tja en nu zit al die opgekropte Shit in die stress emmer, want niet voelen betekent dat het ergens blijft hangen, in die “emmer” dus. Oke, die is echt al een stuk leger dan hij was, dat zeker, maar er zit nog genoeg in wat gevoeld wil worden. Voorlopig hoef ik me dus nog niet te vervelen. Ik steek er aardig wat tijd en vooral energie in, want echt het kost bakken met energie, maar ook daar zit verbetering in, ik heb steeds meer energie om mijn “gewone” leven weer aardig te leven. Zo lang ik maar wel steeds weer de rust op zoek, dingen voor mezelf doe, naar buiten ga en genoeg slaap. Ik voel dat elk dingetje bijdraagt dat ik sterker en sterker wordt en steeds beter dingen aan kan en kan verwerken. Het duwt me niet elke keer meer zo omver, maar ik kan het bij het moment houden.

Ach ik kom er wel. Natuurlijk kom ik er, ik ben al zo goed bezig al zeg ik het zelf. En alles wat ik geleerd heb gaat me helpen om een nog veel leuker en beter leven op te bouwen met energie te over om allemaal leuke dingen te doen. Het is even (behoorlijk) investeren, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Net als meneer Rutte roep ik dan ook elke keer tegen mezelf, “Hou vol”, je bent op de goede weg, nog even volhouden nu. Zucht… oké.. oké.. natuurlijk hou ik vol.. alles maar dan ook alles om niet meer terug naar af te hoeven..en een ontspannen leuk leven ervoor terug te krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s