Als je iets doet, doe het dan met liefde.

Ik lees ergens deze zin; als je iets doet doe het dan met liefde of doe het niet. Ook als het echt iets is wat je niet leuk vind, probeer er dan toch wat liefde in te stoppen. Werk uren met liefde en je zult geen vermoeidheid voelen, werk minuten zonder liefde en je zult doodmoe zijn.

Ik denk er een tijdje over na. Ja dit is echt iets wat bij mij past. Ik ben ook iemand die altijd probeert mijn werk met liefde te doen. Toch lukte dat een tijdlang echt niet meer…

Het intrigeert me, als er iemand is die zo in het leven stond dan was ik het wel.. ik deed veel dingen met liefde. Maar kun je ook teveel liefde ergens aan geven? Is dat wat er gebeurde? Ergens teveel liefde in stoppen waardoor ik de rest “vergat”? Hoe meer ik dit laat bezinken hoe meer ik voel dat ik in de goede richting zit. Ik heb zoveel liefde weggegeven, maar niet eraan gedacht dat ik het zelf ook nodig had. Ik bleef maar door en doorgaan en nam alles op me, zonder eens echt aan mezelf te denken. Logisch dat ik dan een hekel aan dingen heb gekregen. Altijd ging al het andere voor.. alles had voorrang, behalve ik zelf. Ik heb mezelf gewoon tekort gedaan. Teveel bezig geweest met allerlei dingen die eigenlijk mijn liefde gewoon niet waard was.

Als ik maar ergens liefde erin blijf stoppen, maar er komt nooit wat terug, dan moet ik toch bij mezelf gaan nadenken of het het wel waard is? Nee ik ging door en door en door en door en door. Geven geven geven en nog eens geven. Aan mezelf wat meer geven, ho maar. Ik gaf alles weg aan anderen, waardoor ik voor mijn kinderen en mezelf niet veel meer over had uiteindelijk. Niet heel gek dat ik geen energie meer had toch? Liefde geven, ja zeker, heel erg nodig. Teveel liefde weggeven maakt mezelf stuk en mijn kinderen ook.

Gelukkig ben ik aardig wakker aan het worden. Ik en mijn gezin verdienen de aandacht. Wij staan nu op nummer 1 met mezelf als stip bovenaan. Ik kan alleen liefde weggeven als ik mezelf genoeg tijd en rust gun. Als ik niet zo streng ben voor mezelf. Als ik gewoon ook mijn angsten en gevoelens mag hebben. Als ik ook gewoon ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Als ik ook gewoon de dingen mag en kan doen waar ik blij van word. En echt, iedereen word er beter van als ze niet zoveel krijgen. Ook zij kunnen beter zichzelf wat meer geven dan alles krijgen van anderen..

Ik ga er eens meer op letten. Als ik iets moet doen wat ik niet leuk vind, ga ik toch iets zoeken waardoor ik er toch een beetje bij van wordt. En ik ga erop blijven letten dat ik niet teveel van mezelf weggeef. Volgens mij ben ik daar al aardig mee op weg. Enne gewoon niet teveel van die niet leuke dingen doen en meer leuke dingen waar ik echt blij van word.. ha! Zo is dat! Ik ben op de goede weg… alleen nog blijven oefenen want dat hoofd blijft zoals altijd weer lekker achter en verteld me steeds wat anders. Naja, laat maar kletsen daar boven, lekker belangrijk, ik doe toch lekker wat ik wil..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s