Wat is er mis met nu?

Wat is er mis met nu? Deze zin lees ik ergens en echt.. deze zin ga ik onthouden.. deze zin ga ik, elke keer als ik weer loop te zeiken of te stressen, gebruiken om mezelf weer even recht te trekken. Want echt wat kan ik zeuren over mezelf om helemaal niks. Nou ja.. niks.. dat is niet helemaal waar, maar niks van betekenis.

Als ik namelijk tijd heb om me zorgen te maken, om over dingen na te denken of op de bank te liggen huilen.. dan ben ik dus niet dood. Dan ben ik ook niet doodziek en ga ik ook niet bijna dood. Dan zijn er ook geen andere erge dingen aan de hand want als dat wel zo zou zijn, zou ik helemaal geen tijd hebben om over dingen te piekeren of huilen.

Oké.. laat ik eens gaan kijken over wat voor dingen ik me druk heb gemaakt de afgelopen jaren.

Ik voel me zo eenzaam! Ik ben zo alleen en zielig en ik lig hier en ik voel me heel zielig. Eenzaam?? Hoezo eenzaam? Er zijn ik weet niet hoeveel mensen die ik allemaal ken en die allemaal klaar staan om me met wat dan ook te helpen! Hoezo eenzaam? Kijk eens goed dan? Overallll maar dan ook werkelijk overaallllll mensen. Zoveel mensen dat je zou wensen dat je alleen was. En al die mensen willen je echt wel helpen om even een praatje te maken of whatever. Oké, niks mis met nu dus.

Ik heb iets stoms tegen iemand gezegd! Uhm.. ja dus? En nu? Nu vindt diegene mij niet aardig meer! En juist precies die, echt precies die ene persoon, alleen maar die moet mij aardig vinden? Voor haar nog 17 miljoen anderen toch? Of niet soms? Enne.. hoe vaak vind jij iemand nou echt heel erg stom als ie een keer wat stoms zegt? Nou? Hoe vaak.. zelden.. oh dus.. nu heb ik wat stoms gezegd.. morgen zegt diegene wat stoms.. zijn we allemaal stom. Opgelost. Oké.. nog steeds niks mis met nu dus.

Die ene man wil mij niet en ik hem wel! Uhm.. als iemand mij niet wil, waarom zou ik hem dan wel willen? Hoe belachelijk is het dat ik iemand in mijn leven zou willen die niet honderd procent voor mij gaat? Hoe stom zou ik zijn? Oké. Maar die had ik best al wel een beetje door.. alleen soms alles afbreken is best een dingetje. Oké. Die mag in sommige situaties best lastig zijn. Maar dood.. nee dood ben ik er niet aan gegaan, ook niet toen ik alleen verder moest. Dus… valt best mee toch? Heb het overleefd. Ik sta nog, ik adem nog en alles is gewoon nu oké toch? Niks mis met nu dus.

Help misschien word ik wel ziek. En dan? Uhm, ja als ik ziek word word ik ziek. Daar kan ik toch niks aan veranderen. Kan ik me heel druk om gaan maken, maar dat maakt niet dat ik niet ziek zal worden. Kan hooguit een beetje voorzichtig doen en voor mezelf goed zorgen om zo gezond mogelijk te blijven. Tja en verder.. geen grip op. Ik ben nu niet ziek dus nu is er niets mis.

Ik ben moe! Oh ik ben zo moe! Jeetje wat ben ik moe. Ja dus? Dan ga slapen. Hoe erg is moe zijn nou? Wees blij dat je moe bent. Lekker in je bedje liggen. Lekker slapen. Niks aan de hand.

De hond gaat bijten! Oei.. jeetje ja dat is wel heel erg vreselijk ja. Oké. Een bijt is echt niet leuk. Dus oké, een beetje voorzichtigheid is echt wel geboden, maar als ik dat gewoon doe dan is er toch niks mis met nu? Ze bijt nu toch niet?

Het is allemaal niet zo moeilijk.. het voelt alleen soms gewoon zo moeilijk en dat maakt dat het heel moeilijk lijkt. Maar elke keer dat ik mezelf deze zin zeg als ik weer mezelf helemaal in de knoop denk.. wordt het al iets minder moeilijk. Ik doe het gewoon net zo lang tot het niet echt moeilijk meer is. Er is namelijk niks mis met moe. Ik ben alleen sneller moe en voel me snel gespannen. Naja als dat hèt enige is waar ik me druk over hoef te maken.. dan laat het nog maar lekker een tijdje zo zijn! Daar is namelijk helemaal niets mis mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s