Ga ik door of ga ik stoppen?

Krijg een dikke rekening van WordPress. Of ik die even wil betalen zodat ik mijn website kan doorzetten. Ik heb dertig dagen de tijd om erover na te denken.

Meteen begint dat hoofd te ratelen. Is dit nog wat ik wil? Is dit een moment om er een streep onder te zetten? Of is dit een moment om te zeggen, ja ik wil door maar op een andere manier? Of wil ik gewoon door zoals het nu is? Ook al kost me dat even best wat?

De eeuwige twijfelaar die ik ben gaat weer wikken en wegen. Waarom voel ik nou niet gewoon duidelijk wat ik wil? Waarom is dat nou zo moeilijk? Is het het geld wat ik niet voor mezelf over heb? Is het dat ik weer teveel nadenk of ik dit moet zien als een keerpunt? Dat dit het moment is om het roer om te gooien? Grrrrrr. Waarom denk ik overal toch zoveel over na? Zooooo irritant weer dit. Kan ik nou niet eens gewoon iets snel beslissen als het over mezelf gaat? Als iets me goed doet waarom dan willen veranderen?

Het schrijven helpt me om dingen op een rijtje te krijgen. Om dingen helder te krijgen, maar is het niet gewoon een keertje tijd om er niet zoveel meer mee bezig te zijn? Om de rest gewoon een beetje te laten gaan zoals het gaat? Zonder dat ik er zoveel over nadenk? Kan ik het niet gewoon zelf doen vanaf nu? Gewoon een eigen dagboek zonder het te delen? Ga ik het dan wel echt doen? Heb ik niet een stok achter de deur nodig?

Het is echt een uitlaatklep voor mij dat schrijven en juist dat heb ik hard nodig. Dingen om die spanningen minder te laten worden. Net als zingen, wandelen, lezen. Schrijven is echt iets waar ik blij en ontspannen van wordt. Alleen….

Word het niet eens tijd dat ik over andere dingen ga schrijven? Gewoon iets anders ga doen? Wel schrijven maar niet over dit onderwerp? Is het niet gewoon een teken dat ik nu om moet switchen?

Dit gaat er continue allemaal door mijn hoofd, zo vermoeiend. Altijd als het over mezelf gaat heb ik zoveel moeite om beslissingen te nemen. Om op mijn gevoel te vertrouwen. Om gewoon knopen door te hakken! Wil ik te snel? Wil ik teveel? Kan ik niet gewoon wachten en geduld hebben tot het antwoord vanzelf komt? Ik heb toch nog de tijd.

Zucht.. dit dus. Precies dit. Ik kan gewoon geen beslissingen nemen. Ik voel niet wat ik moet doen. Raak daarvan in paniek van binnen en schuif het maar voor me uit en dan… moet ik snel beslissen en neem ik vaak de verkeerde beslissingen.. ik heb druk nodig, maar raak er ook van in de stress. Pfffff hier word je toch moe van of niet?? Wat een gedoe.

Ik ga proberen het even los te laten en te kijken wat er gebeurd. Even er niet mee bezig zijn maar en het even laten voor wat het is. Oh man wat zou ik er veel voor over hebben om dit kwijt te zijn, dat eeuwige twijfelen.

Oké, ik laat het zoals het is en als er niets anders op mijn pad komt ga ik gewoon door! Dat ga ik doen. Ik laat het maar gewoon gebeuren en gebeurd er niks dan blijft het gewoon zoals het is en klaar. Dan betaal ik het geld, ga ik door met schrijven en zie ik later wel weer. Zo! Hoe moeilijk was dit nu? Helemaal niet zo moeilijk toch? Precies! En nu niet meer zeuren, lekker loslaten en niet meer mee bezig zijn. Over naar de orde van de dag, genoeg andere dingen om me druk over te maken zou ik zeggen…

4 reacties

  1. Haha – je kunt in je wordpress Dashboard onder abonnement/plan/plans (ligt aan je taalinstellingen) beheren wat je gebruikt. Daar kun je de verlenging uitzetten (en dan gaat ie vanzelf ‘terug’ naar een gratis versie aan het eind van je huidige product, als het goed is)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s