Vlinder

Is het heel gek als ik zeg dat ik af en toe verlang naar de moeilijke dagen? Naar de dagen dat ik het gevoel heb dat iemand met een hamer op mijn kop slaat en ik bol sta van de spanning? De dagen dat ik echt denk dat ik er niet uit kom? De dagen dat ik het liefste in een hoekje kruip en niemand wil zien? Klinkt het niet heel gek als ik zeg dat ik soms verlang naar die dagen?

Ja natuurlijk klinkt dat gek! Ze zijn namelijk helemaal niet leuk. Het is zwaar en vervelend en ik worstel me rot om eruit te komen. En toch.. juist die dagen hebben me steeds verder gebracht. Juist die dagen zorgden ervoor dat de dingen die me dwars zaten omhoog kwamen. Dat ik weer een stukje duidelijkheid kreeg over dingen. Dat ik gevoelens echt voelde en er ook iets mee kon.

Nee die dagen zijn echt niet leuk en als ik er weer midden in zit vraag ik me in hemelsnaam af waarom ik ze zo graag wilde. Alleen gebeurd er dan tenminste iets. Ik heb het gevoel dat ik nu weer ergens midden in zit. De dagen zijn niet goed of slecht. Ze zijn gewoon gewoon. En ja, dat is ook best oké, maar toch.. dit ben niet ik ofzo. Ik word er niet echt gelukkig van. Het kabbelt gewoon voort allemaal en that’s it, maar niet op een relaxte manier. Oh ja, op de slechte dagen verlang ik naar zulke dagen. Echt waar. Alleen.. tja.. het is het niet. Het is niet wat me gelukkig maakt.

De echt goede dagen waarin ik me zo ontspannen voel en helemaal happy zijn fantastisch. Dan wil ik zingen en blij zijn en leuke dingen doen. Daar wil ik er meer van! Ik wil meer dagen waarin ik echt het gevoel heb dat ik leef. Dat het me geen donder scheelt wat een ander denkt of vind en waarin ik met mezelf gewoon dol gelukkig ben. Het zijn meestal de dagen waarin ik het liefst alleen ben en gewoon me super happy voel.

Het is fijn om een geregeld leven te hebben. Om gezond te eten, op tijd naar bed te gaan, alles netjes te doen. Alleen.. ik heb dan gewoon niet het gevoel dat ik echt leef. Ik heb juist ook die moeilijke dagen nodig om blijer te worden. Om echt daarbinnen in te komen en de boel eens goed op te ruimen. Dat lukt me alleen maar als ik de dingen ook echt heel goed voel. Niet als ik ze maar een beetje op de achtergrond voel, dan kom ik er gewoon niet bij.

Ja ik weet het, het klinkt gek. Wie verlangt er nou naar slechte dagen? Niemand toch? Nee natuurlijk niet. Ik verlang ook juist naar die hele goede dagen. Die dagen waarin ik me gewoon zo heerlijk licht en ontspannen voel alsof ik een vlindertje ben die door de lucht zweeft. Alleen om daar te komen zal ik eerst al die ballast van me af moeten gooien. Zonder ballast zweeft het namelijk een stuk makkelijker.. daar ben ik ondertussen wel achter.

Dus tja, kiezen op elkaar en gaan met die banaan zeg ik dan maar, die man met die hamer mag wel weer komen en me weer even knock out slaan. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en ja ik wil van al die shit af en gewoon lekker ontspannen het leven door. En dan is dit voor mijn gevoel echt de enige weg. Dit is wat ik nodig heb om nog veel meer van die heerlijke goede dagen te krijgen. Ik ben niet meer bang voor die gevoelens dus kom maar op. Nachtdienst ik kom eraan.. dan kun je me daarna weer even knock out slaan.. des te eerder komt die vlinder uit haar cocon….

Eén reactie

  1. Het is (vind ik dan, he) niet heel gek toch, om dagen te willen die ‘eruit springen’.
    En ik ben het met je eens, ook slechte dagen zijn dan beter dan grijze prut.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s