Een saai leven

Een jaar lang een saai leven. Helpt dat echt? Is dat de oplossing? Maakt dat me gelukkig? Tot nu toe lijkt het te werken. Gewoon een saai leven leiden zonder nieuwe dingen aan te pakken..het lijkt echt te werken.

Het maakte mij niet meer uit wat ik moest doen, als dat zware gevoel maar zou verdwijnen. Dat gevoel alsof gewoon alles niet meer klopt. Dat gevoel van alleen maar willen huilen en nergens meer energie voor hebben. Ik had er alles maar dan ook alles voor over om ervan af te komen.

Dus besloot ik bij het eerste beste gevoel wat ik ergens over had, dat meteen aan te grijpen, want dat zou me weer gelukkig maken. Zie je wel, ik had mezelf verstopt! Ik deed niet de dingen die ik graag wilde. Zo, ik ga het meteen aanpakken. Ik ga nu eindelijk mezelf zijn en de dingen doen die ik leuk vind! Zo! En niet anders.

Uhm.. klinkt best leuk.. alleen.. tja. Waarom werkt het nou niet? Waarom lukt het maar eventjes en is de lol er dan alweer vanaf? Kost het me alweer teveel energie? Is het toch niet zo ontspannend als ik dacht? Waarom gaat het niet zoals ik in mijn hoofd had? Geeft het me helemaal niet de ontspanning waar ik op hoopte? Een hond leek me zo leuk.. en nu? Zit ik met de problemen, zakte ik gewoon weer in mijn burn out en werd alles alleen maar erger. Het werkt gewoon niet, iets oplossen met een nieuwe uitdaging. Rust heb ik nodig. Alleen maar rust rust en nog eens rust en plezier maken.. ja dat ook.

Ik geloof erin dat dingen op mijn pad komen als vanzelf. Ik ben ervan overtuigd ondertussen dat ik helemaal niet zoveel moeite hoef te doen om iets te zoeken. Het wordt vanzelf wel op m’n bordje gelegd.

Oké.. dat klinkt goed. Dus als iets vanzelf op mijn pad komt is het altijd juist? Ik hoef niet mijn best ervoor te doen? Een vriendin belt, Mies! Zo leuk! Er start een koor bij een zangcoach en een leuke groep meiden die ik ken gaan zingen erin en ik ook. Doe je mee? Uhm ja shit.. ik zou niks nieuws beginnen, oh shit.. maar ja.. het klinkt wel echt leuk. En ja het komt op mijn pad. Poeh jeetje.. wat moet ik nou doen? Nou weet je wat? Doe maar. Ik ga wel mee en dan zie ik wel. Het andere koor waar ik zing ligt stil dus het kan geen kwaad. Ik probeer het gewoon. Oké, ik regel alles je hoeft niks te doen. Oké top. Twee weken later, Uhm.. je moet toch zelf even aanmelden. Oké prima. Doe ik dat. Helaas maar de cursus zit vol. Je komt op de reserve lijst. Uhm.. oké. Ja dus dat. Naja het zal wel zo moeten zijn. Ik voel teleurstelling en ook.. na een tijdje opluchting. Oké misschien is dit het niet maar moet ik gewoon privé zangles gaan nemen. Dat is toch wat ik wil?

Ja ja ja dat ga ik doen. Yes, ik ga meteen zoeken. Dat is het antwoord natuurlijk! Ik moet niet op zoek naar een groep, maar gewoon lekker op prive zangles gaan. Tja.. wel duur ja.. Naja.. tja.. Uhm dan moet ik wel echt elke dag gaan oefenen. Anders betaal ik een hoop geld en is het ook zonde.. oké. Nou ja dan moet dat maar. Zucht. Pffff oké nou zal ik gaan oefenen dan? Alvast nu? Eigenlijk ben ik te moe. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin. Nu al niet. Dat gaat lekker.

Ik app met de vriendin. Ook moe. Ook teveel hooi op haar vork de afgelopen jaren. Weet je zeg ik, kunnen we niet gewoon samen af en toe zingen. Gewoon voor de lol? Gewoon als we zin hebben en energie? Is dat voor nu niet gewoon genoeg? Oh ja, dat klinkt heerlijk zegt ze. Dat doen we. Ik voel opluchting. Het is goed zo, ik hoef nog niks. Ik mag nog lekker uitrusten. Ik mag lekker een jaar lang uitrusten en hoef even geen nieuwe dingen.

Het idee dat ik nog even niets hoef is eigenlijk zalig. Ik mag nog lekker veel ontspannen. Ik mag nog lekker toegeven aan alle moeheid en zoveel slapen als ik wil. Ik hoef nog even niks, geen nieuwe uitdagingen, geen energie ergens in steken. Ook al vind ik het nog zo leuk, die druk kan ik gewoon nog niet aan. Het is goed zo. Ik zing evengoed wel, als ik zin heb en energie. Het komt wel.. ik ben hier nog wel een tijdje op aarde lijkt me.. dus ja.. het komt. Maar nu even niet.. want ja, ik kan alles wel willen, maar als ik niet ontspannen ergens aan begin, gaat het gewoon niet werken. Dan gaat het veel te veel moeite kosten en heel veel energie. En laat ik dat nou net niet hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s