Negatief denken

Oké, zelfvertrouwen krijgen dus.. dat is het allerbelangrijkste, daar ben ik ondertussen wel achter. Zonder zelfvertrouwen blijf ik ronddraaien in een kringetje. Mijn hoofd heb ik carte blanche gegeven om lekker in het negatieve te denken over mezelf. Oké misschien niet eens zo heel erg, het kan nog vele malen erger, maar voor mij is het genoeg om er iets mee te willen doen. Ik krijg er stress van, stress maakt me moe en het voelt gewoon niet lekker.

Ik wil gewoon meer kunnen genieten van het leven en meer eruit halen. Alleen maar werken, huishouden en kinderen opvoeden is nou niet echt wat ik genoeg vind. Ik wil gewoon meer genieten. Ik wil echt genieten van de dingen die ik doe en niet alleen maar blij zijn dat ik weer een dag overleefd heb en uitgeput op de bank ploffen. En ja, ik ben er zeker naar op weg, maar er staat nog iets in de weg. Mijn zelfvertrouwen is gewoon nog niet daar waar het wezen moet. Of moeten niet, maar waar ik het hebben wil.

Ik heb geleerd dat ik mijn zelfvertrouwen kan vergroten door kennis. Meer weten en leren over de dingen waar ik mee bezig ben. Meer duiken in de theorie, waarom zijn dingen zoals ze zijn. Zowel op het werk als privé. Als ik de dingen meer begrijp, krijg ik ook meer zelfvertrouwen.

Ik geloof dat ik de afgelopen 1,5 jaar enorm veel heb geleerd over mezelf. Over angsten, vertrouwen, loslaten, stress, voelen en ga zo maar door. Al die dingen die ik heb geleerd kan ik nu gebruiken om meer te genieten van de dingen die ik doe en meer te ontspannen.

Waar ik nu echt aan wil werken is het positieve denken. Gek eigenlijk want iedereen ziet mij altijd als iemand die heel positief in het leven staat. Misschien doe ik wel zo, maar voel ik het diep van binnen niet echt. Nu pas, ook al heb ik al honderd keer gelezen erover, dringt tot me door hoe belangrijk het is om de kleine dingen te blijven zien en mezelf er echt bewust van te maken. Om te genieten van de kleine dingen en daar vreugde uit te halen. Hoe gek dat ik op mijn werk hier fantastisch goed in was en het me thuis gewoon niet goed lukte.

Ik heb gewerkt aan meer rust en tijd nemen voor mezelf. Mezelf voor minder uitdagingen tegelijk te zetten, meer te voelen wat ik voel en dat serieus te nemen. Er niet voor wegrennen. En nu.. nu is het tijd om positiever te gaan denken. Iets wat me op de goede dagen vanzelf al wel lukt, maar op de slechte dagen nog erg lastig is. Ik neem me voor om er echt bewust aan te gaan werken. Het niet vanzelf te laten gaan, want dan ga ik ook vanzelf weer in de negatieve stand, maar echt bewust zijn van de dingen die ik goed heb gedaan, hoe klein ook.

Ik vond het altijd maar stom en zag het niet als iets wat ik nodig had, maar nu ik al het andere heb doorgewerkt en zie dat het echt helpt als ik bewust mezelf train en begin op de goede momenten, het wel degelijk enorm effect heeft en makkelijker gaat op de slechte dagen. Slechte dagen zullen nooit verdwijnen en dat hoeft ook niet, maar ik wil er vooral geen stress van hebben. Ik wil gewoon kunnen denken, oké een slechte dag. Vandaag doe je lekker rustig aan en kijken we wat er evengoed toch goed is gegaan.

Ik ga ervoor, elke dag kijken wat er goed is gegaan.. ik ga de uitdaging aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s