Testosteron

De vakantie zit erop, er wordt weer gewerkt en ik ben eigenlijk doodmoe. Zielig als ik ben heb ik weer hoofdpijn, wil ik het liefst alleen maar slapen en ben ik chagrijnig. Ik wil niks, huil om alles en ben gewoon moe moe en nog eens moe.

Oké ik ben echt een jankerd. Ik ben gewoon een echte vrouw die zich heerlijk mee laat slepen en elke keer weer er in trapt. Eigenlijk moet ik nu heel hard lachen om mezelf. Al die oestrogenen laat ik heerlijk hun werk doen om me zo lekker emotioneel te maken. Oh wat ben ik zielig, Ohh wat is het erg, oh ik ben weer terug bij af. Het leven is zo zwaar, alles is zo zwaar. Ik wil het liefst alleen maar liggen en nee ik heb echt nergens energie voor. Ik ben namelijk al 43 en ja dat is best oud zeg. Ik heb het zwaar met drie kinderen en het huishouden en werken. Ohhh wat ben ik zielig.

Ik kan mezelf ook zo lekker erin mee laten zuigen. Heerlijk die oestrogenen die aandacht krijgen en meer en meer en meer willen. Hoe lekker zeg, ze luistert naar ons zullen ze wel zeggen daarbinnen. Kom, we gooien er nog een beetje meer drama in! Hoppa, komt ie, lekker huilen hoe zielig je bent.

Een paar heerlijke gesprekken met vrienden later, waarin ik weer lekker wat heb mogen zielig zeuren, valt ineens het kwartje. Oh men, nee hè, het is weer zo ver. Ik heb me weer heerlijk mee laten slepen. De oestrogenen hebben hun werk weer goed gedaan. Oké wat zou het Testosteron doen als die nu aan het woord was? Wat zou die zeggen? Tja.. heel simpel. Die zou gewoon zakelijk en direct zeggen, ja je bent moe. Drie weken iedereen thuis nu heb je even tijd voor jezelf nodig. Even lekker alleen zijn. Niets meer en niets minder. Gewoon lekker praktisch, zonder al die emoties, hoppa. Niet zeuren maar gewoon lekker even tijd nemen. Wat meer bewegen, niet zeiken, slaapje doen tussendoor en na een paar dagen voel je je weer prima meid, niet zo zeuren.

Oei zal ie gelijk hebben? Is het zo simpel? Is het niet precies dat wat er met de hond ook gebeurde? Dat ik me door teveel oestrogeen totaal mee liet slepen in de zieligheid? Dat ik door die oestrogenen het juist alleen maar erger maakte? Dat toen ik gewoon wat meer luisterde naar het mannelijke stukje in me, het ineens veel beter ging? Dat ik nu gewoon zeg, oké ze blaft, ze vindt het eng. Ga maar even weg hier. We proberen het zo opnieuw? Niets emoties en gedoe? Niets oh nee ze blaft, help nu bijt ze iedereen aan stukken, nu gaat iedereen dood help! Gewoon hoppa niet zeuren? Dit is gewoon wat het is en sleep jezelf niet zo erin mee. Er is verder niets aan de hand, ze blaft alleen maar want ze vindt het eng niets meer en niets minder. Gewoon de man in mij zoeken en die vrouw even lekker aan de kant zetten?!

Het is zo simpel dat het gewoon weer lachwekkend is. Ja ik heb dat mannelijke in me net als dat vrouwelijke. Dat heeft iedereen, elke mens. Oké ik ben nu eenmaal vrouw dus ik zal wat meer oestrogeen hebben, maar geloof me als ik die testosteron aan het woord laat dan ben ik zomaar ineens best mannelijk hoor. Ik moet alleen op de juiste momenten het juiste hormoon in werking zetten.. zo simpel is het.

Dat is gewoon het spel.. dat is gewoon het antwoord op al dat emotionele gedoe! Gewoon aan mezelf vragen, wat zou het testosteron ervan vinden? Zou die ook zo janken? Nee? Mooi! Dan hop niet zo veel zeuren, neem gewoon even wat meer rust maar laat je hier niet zo in mee slepen. Doe niet zo zielig, want dat ben je niet.

Wat kan het leven toch zo simpel zijn zoals een echte vrouw kan ik het mezelf soms zo moeilijk maken.. oh oh oh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s