Hoe zet je nou de eerste stap de goede kant op?

Die eerste stap is misschien nog wel het moeilijkste van alles. De eerste keer is altijd het lastigst, met alles. Het is nieuw en onbekend dus misschien wel heel eng. Ik heb de eerste stap durven zetten en daarna nog vele keren gezet. Want elke keer als ik weer terug val zet ik ergens weer een “eerste” stap de goede kant op. Er komt altijd weer een moment dat ik er klaar voor ben en die eerste stap zet.

Maar die echte allereerste stap, het voelde alsof ik uit een vliegtuig moest springen, ik heb er zo lang tegenaan gehikt. De eerste stap was gewoon been optillen en doen, gaan met die banaan. Alleen naar buiten de natuur in was voor mij iets ondenkbaars geworden. Gek want als kind deed ik niets liever dan dat. Nu zocht ik altijd afleiding van anderen. Ik deed dus wel wat goed voor me was, wandelen de natuur in, maar ik vergat een stuk. Juist dat stuk was cruciaal. Wandelen de natuur in werd alléén wandelen de natuur in. Alléén wandelen de natuur in werd alléén wandelen in de natuur en daarna de rust te nemen om te voelen. Dat essentiële stuk maakt dat ik nu ben waar ik ben. Alles komt daaruit voort.

Ik ging bij mezelf naar binnen en voelde in eerste instantie de blijheid. Mijn hart klopte sneller, ik voelde me ontspannen, ik genoot van de tijd die ik alleen was en zag ineens de dingen om me heen veel helderder. Ik ging vaker en vaker de natuur in en steeds weer voelde ik hoe goed het me deed.

Op de momenten dat ik me minder goed voelde ging ik ook steeds vaker de natuur in. Als ik spanning voelde dan beende ik door de velden net zo lang tot de spanning minder werd. Daarna zat ik op een bankje en voelde ik wat ik voelde. En ja, dan kwamen de tranen. En ja, dat voelt soms echt rot, maar het lucht ook zo op! En ik was toch alleen, niemand kon me zien dus wat maakte het uit dat ik huilde.

Is daarmee alles over? Gaat alles dan meteen goed? Nee zeker niet. En soms lukt het ook gewoon helemaal niet, maar het heeft me wel ver gebracht en soms is het gewoon zo dat het niet meteen opgelost kan worden. Sommige dingen hebben meer tijd nodig en komen op een ander moment wel naar boven. In ieder geval helpt het om het hoofd helder te krijgen en dan rustig te voelen wat er van binnen gebeurd.

Het klinkt zo simpel en het gekke is.. dat is het ook. Er is alleen een willen voor nodig en een doen. Ingewikkelder dan dat wordt t niet. De rest gaat vanzelf….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s