Wat ik wil is niet wat ik nodig heb.

Wat als ik de dingen krijg die ik wil? Wat als ik alleen maar blij ben als een ander mij opvrolijkt? Wat als ik precies dat krijg waar ik om vraag? Wat als ik alleen maar verdrietig kan zijn als er om mij heen iets gebeurd? Wat als ik alleen maar kan lachen als een ander iets leuks doet? Wat als ik niet alleen kan zijn? Wat als ik afhankelijk ben van alle mensen om mij heen?

Ik vraag om bloemen en ik krijg ze. Ben ik dan echt blij? Is dat dan echt wat ik wil? Ik vraag om liefde en ik krijg het, is dat de liefde waar ik naar zoek? Ik vraag om aandacht en ik krijg de aandacht, is dat dan wat mij gelukkig maakt? Als ik dat krijg wat ik wil, heb ik dan een fijn leven?

Verlangen naar iets… verlangen naar liefde, aandacht, verdriet, vrolijkheid. Als ik er naar verlang en ik krijg het niet? Niemand geeft het mij? Wat dan?? Iedereen is druk met zijn eigen leven, heeft geen tijd om mij dat te geven wat ik wil. Is mijn leven dan verpest? Is het leven dan niks meer waard? Ben ik het dan niet waard om mij dat te geven wat ik wil? Ben ik niet leuk genoeg? Is dat wat ik vraag dan teveel? Moet ik leuker doen? Gekker doen? Verdrietiger doen? Wat moet ik doen om dat te krijgen wat ik wil?

Hoe meer ik vraag om wat ik wil, hoe meer ik krijg wat ik nodig heb; zwijgen, geen aandacht, mensen vermijden mij. Liefde dooft uit, bloemen worden niet gekocht, aandacht verslapt.

Wat ik nodig heb is rust, zwijgen van alle mensen om mij heen. Wat ik nodig heb is me in mezelf keren, uit wanhoop dat niemand mij ziet staan. Wat ik nodig heb is dat wat ik voel te uitten. Niet te wachten op een ander moment, maar dat moment waarop ik het voel alles eruit gooien. Gewoon gaan huilen, lachen dansen, vrolijk zijn, boos zijn wanneer ik dat wil. Wat een bevrijding wat een heerlijkheid. Ik heb mezelf gegeven wat ik nodig heb, anderen hebben mij gegeven wat ik nodig heb, en nu krijg ik precies dat wat ik eigenlijk wil; gelukkig zijn.

Een ander kan mij niet geven wat ik wil… eventjes ja.. een tijdje.. maar ik word steeds veeleisender. Wil steeds meer en meer. De ander wordt verstikt.

Ik heb gekregen wat ik nodig had, ik heb mezelf voor een deel gegeven wat ik nodig had. Contacten voor even verbreken, alles even op stil. Helemaal op mezelf. Ik alleen, vechten met alles wat ik voel. Niemand die mij helpen kan, dit is wat ik nodig heb. Zelf worstelen met alles binnenin. Dit is wat mij juist stralend maakt, dit is wat mij weer laat leven. Worstelen en zelf boven komen. Zelf lachen huilen en boos zijn, omdat ik het nodig heb. Dat doen zeggen en zijn wat ik voel. Dat maakt mij krachtiger dan ooit, in goede en in slechte dagen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s