Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag. Een dag van gezelligheid, feestjes en vrolijkheid. Ik vind feestende mensen ontzettend leuk om naar te kijken. Ik geniet ervan als ik anderen zie genieten. Ik vind het prachtig als mensen heerlijk ontspannen de gekste dingen doen.

Ik zou ook zo graag heerlijk ontspannen willen zijn, lekker gek doen en lekker mee feesten. Toch lukt me dat vaak niet echt. Ik vind het moeilijk om me te ontspannen op feestjes. Ik heb moeite met grote groepen mensen en voor mijn gevoel MOET het dan leuk zijn. Dat moeten geeft voor mij het laatste zetje, dat maakt de druk nog groter en hoppa dan lukt het helemaal niet. Dus wat doe ik? Vermijden. Ik ga gewoon maar niet, want het gevoel van teleurstelling is dan te groot. Ik sla feestjes over en blijf steeds vaker thuis.

Vandaag is het Koningsdag, maar deze keer wordt er niks gevierd. Het voelt raar, ik voel me gek. Ben je nu niet blij dan vraag ik mezelf af? Dit is toch wat je wilt? Liever geen feestjes, want feestjes vind je lastig? Tja, ik zou denken dat ik hier blij van word, maar nee, dat word ik zeker ook niet. Het is ook nooit goed.

Ik begrijp mezelf nu meer en zie nu in dat ik mezelf gewoon teveel onder druk zet. Ik vind het moeilijk om te ontspannen met zoveel mensen om me heen. In plaats van mezelf de tijd te geven om eerst te ontspannen en van een afstandje lekker te observeren en daar gewoon tevreden mee te zijn, vind ik blijkbaar dat ik meteen leuk mee moet doen. Tja, dat werkt alleen maar averechts, dat is wel duidelijk. Waarom houden dit soort dingen me bezig onbewust? Waarom zet ik mezelf onder druk? Ik kan toch eerst eens rustig van een afstand wennen en daarna stapje voor stapje mee doen? Ook hier is de druk van anderen heel groot. Het lijkt dat iedereen zich altijd maar zo in het feest gedruis gooit en het meteen allemaal maar leuk vind en leuk mee doet en ik daar als enige als een stijve hark sta. Ik weet nu dat dat onzin is. Precies de reden dat er alcohol gedronken wordt om te helpen ontspannen. Heel veel mensen hebben hier namelijk last van, ik ben echt niet de enige. Alleen als ik drink, drink ik of teveel en dan schaam ik me voor mijn gedrag dus dan drink ik meestal maar niet, maar word ik dus ook niet echt ontspannen. Pffff tjonge jonge. Moeilijk vrouwen gedoe dit.

Oké, weer iets om aan te werken dus. Of je gaat je volgende keer gewoon maar bezatten als er een feestje is en je hebt schijt aan je gedrag of je doet het gewoon stapje voor stapje of je gaat gewoon niet en voelt je er goed bij en dan zeik je er niet meer over. Iets in die richting. Want ik zou het echt wel graag leuk willen vinden. Ik zou diep in mijn hart gewoon ook graag naar feestjes gaan en mezelf vermaken. Toch? Of niet? Pffff ik weet het niet. Misschien wil ik het alleen maar omdat iedereen het doet. Nou weet je wat.. voorlopig zijn er toch geen feestjes, tegen de tijd dat er weer iets gevierd wordt zien we het dan wel weer. Zoals mijn vriend al zei, je kunt niet overal tegelijk aan werken, het komt vanzelf allemaal wel, één ding tegelijk. Zucht.. oké, weer een stapje terug, misschien ergens toch wel een voordeel van het virus, ik hoef er nu even niets mee.. het komt vanzelf goed. Stapje voor stapje, één ding tegelijk. Ik heb nog een heel leven om feestjes te kunnen vieren, dus waarom me er druk over maken?

Shit daar gaan we weer! Waarom wil ik toch overal maar aan werken? Dat is helemaal niet nodig. Het enige wat nodig is, is dat ik dat onzekere gevoel gewoon eens toe laat en niet weg stop. Mensen die mij kennen zullen niet begrijpen dat ik onzeker ben. Zo kom ik namelijk helemaal niet over. En dat geldt voor de meeste mensen. Ik meet me aan anderen, maar die hebben ook van binnen hun onzekerheden die ik van buiten niet zie. Iedereen heeft wel iets waar hij onzeker over is. Dan zitten we toch allemaal in hetzelfde schuitje?! Man man, moeilijk gedoe altijd van mij. Laat het gewoon eens toe, druk het niet altijd maar weg. Dan is het zo opgelost! Hoe moeilijk kan dat nou zijn? Ga leven ofzo en maak je druk om dingen die er werkelijk toe doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s