Nachtdiensten

Ik heb maar weer eens nachtdienst. De dienst die ik het moeilijkst vind en toch ook heerlijk. Heerlijk rustig is het en samen met collega heb ik fijne gesprekken. Er hoeft even niets en niemand die ons stoort. Heerlijk wat een verademing is dat even. Overdag slaap ik slecht, zoals altijd, maar het maakt me niet veel uit. Ik ga lekker lezen in de tuin, het enige wat ik vandaag nog doe is eten koken en verder doe ik helemaal niets. Stiekem geniet ik ervan, het gevoel van even niets moeten. Ik beloon mezelf omdat ik nachtdiensten heel lastig vind. Het moe zijn, het slechte slapen overdag en als iedereen naar bed is de deur uit moeten. Ik blijf het lastig vinden.

Toch valt het me een stuk minder zwaar dan vroeger bedenk ik me. Ik beloon mezelf elke keer ermee dat ik gewoon verder niets hoef te doen. Ik hoef niet leuk te zijn, ik hoef niks in huis te doen en ik mag slapen en hangen wanneer ik maar wil. Ik laat lekker even alle controle los en mag twee dagen heerlijk lui zijn.

Het voelt lekker en toch ben ik weer blij als ze om zijn, als ik gewoon weer het heft in handen kan nemen en wel de dingen gewoon moet doen. Het voelt toch op de langere termijn beter als ik wel iets doe, als ik wel bezig ben en als ik wel mijn best doe om me niet weg te laten zinken in ongeduld en chagrijnigheid. Dat is wel de makkelijkste weg, het niets doen. En ja in de nachtdienst voelt dat heerlijk, een beetje als spijbelen. Alleen het spijbelen maakt me op de lange termijn niet gelukkig. Het niets doen en rondhangen is niet datgene waar ik gelukkig van word. Ik voel me juist volkomen nutteloos en niks waard als ik mezelf niet een beetje push om toch iets gedaan te krijgen. Teveel pushen werkt niet maar een beetje mezelf aanzwengelen en iets gedaan krijgen geeft me toch veel meer voldoening. Maar af en toe eventjes vrij ervan nemen is dan wel best even lekker.

Die nachtdiensten geven me voor mezelf de credits om er wel eventjes in weg te zakken. Om alle controle los te laten en lekker mezelf te laten gaan. Ach, zo af en toe best even lekker, dus stiekem geniet ik er maar van. Alles beter dan chagrijnen over de nachten, want doen moet ik ze toch. Dan maar het beste ervan maken en mezelf belonen, dan voelt het toch een stuk minder erg..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s