De mooiste maar ook moeilijkste reis ooit..

Ondanks dat ik het echt niet makkelijk vind, ben ik ongelooflijk blij dat ik deze reis naar mezelf ben begonnen. Er moest heel wat gebeuren wilde ik het onder ogen zien, maar eenmaal dat ik het zag heb ik wel echt de kans gepakt en met beide handen aangenomen. Ik ben ontzettend trots hoever ik al ben gekomen. Het is echt een behoorlijk reis met veel emoties, acceptatie en wat nogal niet meer. Alle stress die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd heel langzaam weer afbouwen en continue vallen en opstaan.

En toch.. ik had geen seconde ervan willen missen, het is elke seconde waard geweest. Ik zie elke keer na het opkrabbelen dat ik weer verder ben gekomen, ik weer beter begrijp waarom ik dingen doe en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik meer ontspannen raak. Het gaat tergend langzaam voor mijn gevoel soms en het kost bakken met energie, maar echt het is het wat mij betreft allemaal waard. Makkelijk, nee echt niet, zeker weten van niet. Ik denk dat dit het moeilijkste en zwaarste is wat ik ooit heb gedaan. Het is echt topsport.

Doordat ik voel dat het me zo goed doet wil ik maar door en door. Ik wil steeds weer vallen om op te kunnen staan en weer verder te komen. Alleen al dat vallen en opstaan eist zijn tol. Ik ben moe, heel moe vaak. Dat is niet erg, dat was ik hiervoor ook maar toen ging het nergens heen voor mij gevoel. Nu ben ik moe van het harde werken.

Toch kan ik dit niet altijd maar zo volhouden. Ik zal echt aan de bel moeten blijven trekken bij mezelf en mezelf af en toe een tijdje vrij moeten geven om weer op te laden. Even een andere omgeving waar ik nog geen stress heb opgebouwd en waar ik helemaal kan ontspannen.

Het helpt enorm om er even tussenuit te zien, daar zie ik hoeveel ik al geleerd heb en hoeveel beter het met me gaat. Ik laad op en kan echt even helemaal tot rust komen zodat ik daarna weer verder kan werken aan mezelf. Geen triggers, geen niks. Even helemaal relaxen.

Hoe moeilijk is dat nu in deze gekke tijd, maar het is niet onmogelijk. Ik ga op zoek naar een plekje om bij te komen, even met z’n tweetjes erop uit. Heerlijk, dat gaan we doen. Nu al zin in.. nu nog een mooi plekje vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s