Liefde is…onvoorwaardelijk voor elkaar gaan

Neemt u hierbij… in voor en tegenspoed…tot de dood jullie scheidt… wat is hierop u antwoord?

Een jaar geleden zette ze haar eerste onzeker stapjes op Nederlandse bodem. Met grote ogen, ontzettend mager en een onzekere blik kwam ze hier in huis. Ze leek vooral in zichzelf gekeerd, al het vertrouwen in de mensheid leek ze zijn te verloren. Heel langzaam, stapje voor stapje keerde het vertrouwen beetje bij beetje weer terug. In dat proces ging het mis en bleek haar angst voor mannen zich te uitten. Er volgde zoveel onzekerheid bij mij, mijn gezin en mijn omgeving. Met veel vallen en opstaan zijn we daar gekomen waar we nu staan. Elke dag herinnert zij mij eraan wat geduld hebben is, hoe ik afstand kan nemen van dat waar ik bang voor ben en hoe ik weer stapjes kan zetten om angsten te overwinnen, wat te veel of te weinig liefde doet met een mens en dier en geeft zij mij precies dat wat ik nodig heb, beweging, rust, regelmaat en liefde.

Zij en ik zijn samen één.. en toch zijn we ieder voor zich. Zij gooit mijn valkuilen open, laat mij ze steeds weer zien en leert mij ermee om te gaan. Balans vinden in het leven leer ik door haar. Zij duwt mij in de goede richting, haalt mij weer weg en leert mij op mezelf te vertrouwen. Een betere leerschool dan dit bestaat er niet voor mij.

Hoe had ik ooit kunnen bedenken dat dit zo uit zou pakken? Hoe had ik ooit kunnen verzinnen dat zij juist degene zou zijn die mij, toen ik het even allemaal niet meer wist en zelf het vertrouwen in mezelf verloren was, de goede weg zou wijzen en mij te hulp zou schieten?

Echt , zij is niet de enige, zeker weten van niet, maar zij is wel degene die er altijd is. Iedere dag, elk moment weer is zij er onvoorwaardelijk voor mij. Dat maakt de band tussen mens en dier zo bijzonder denk ik. Zij heeft op zich geen eigen leven verder waar ze druk mee is. Toch geef ik haar die wel voor zover dit mogelijk is. Ik laat haar haar eigen leven hebben buiten en binnen. Momenten waarop ik haar met rust laat zodat zij weer op kan laden, momenten waarop zij kan spelen met vriendjes en de wereld opnieuw kan ontdekken. Momenten waarop zij contact maakt met anderen ondanks dat ze dit ontzettend spannend vind. Ik ben bij haar en help haar als ze het even niet meer weet en zij helpt mij. Zo helpen wij elkaar en worden we steeds meer een team samen. Ik leun niet op haar, ik observeer en leer van haar. Zoals zij mij observeert en van mij leert. Zij is niet in dienst van mij en hoeft mij niet continue te dienen. Ik kijk wat zij nodig heeft en zij wat ik nodig heb en zo leren we elkaar steeds beter kennen. Ik maak contact en laat haar bepalen of zij hierheen mee gaat of niet. Zij maakt contact en kijkt of ik daarin mee ga of niet. Zo dansen we om elkaar heen en behandelen we elkaar steeds meer met respect. Geduld, tijd, aandacht en communicatie zijn hierin de sleutel.

Wij hebben een relatie en investeren in elkaar. Maken tijd, hebben het geduld om elkaar echt te leren kennen en er voor elkaar te zijn als we elkaar nodig hebben. Mijn gevoel heeft mij op het juiste spoor gezet, van dichtbij of van een afstand dat maakt niets uit, wij zijn er altijd voor elkaar, door dik en dun, in voor en tegenspoed.

Mijn antwoord is dus volmondig JA, Ik wil graag samen met jou de jaren die jou nog resten doorbrengen en leren van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s