Brief aan mezelf

Je twijfelt nog zo vaak, heb ik het wel goed gedaan? Heb ik wel de juiste keuzes gemaakt? Doe ik er wel goed aan om het zo te doen? Had ik niet dingen anders moeten doen? Meer naar mezelf moeten luisteren? Mezelf meer serieus nemen? Had ik andere beslissingen moeten nemen?

Je twijfelt, dat is helemaal oké, daardoor maak je juist elke keer keuzes. Je hebt steeds onbewust jezelf weer keuzes voorgelegd juist om te kijken of het echt wel de juiste keuze was. Je bent niet onbezonnen met dingen omgegaan maar steeds weer gekeken of de keuze die je maakte wel goed voor je was. Je hebt steeds weer voor jezelf gekozen maar hierbij ook elke keer aan je kinderen gedacht en dat gedaan wat steeds voor je gezin de juiste keuze was. Ook al leek dat niet altijd op het eerste gezicht zo. Met elke keuze die je maakte heb je dat gedaan wat het beste was voor je gezin en voor jezelf. Ja je mag jezelf nu wat vaker vooropstellen en precies dat is wat je nu doet. Voel je daar niet schuldig over, de mensen om jou heen redden zich wel. De juiste basis is gelegd en iedereen weet wat ze aan je hebben. Nu mag je wat meer aan jezelf denken en de tijd nemen om uit te zoeken wie jij echt bent en waar je gelukkig van word.

Je hebt jong kinderen gekregen, zie het als een voordeel. Toen was je nog relaxed en onbezonnen. Deed je maar gewoon een beetje wat. Hoefde je niet zo nodig carrière te maken en een eigen leven te leiden. Je liet je gewoon leiden door je kinderen en genoot ervan om ze op te zien groeien. Je deed leuke dingen en maakte je nooit zo druk. Je dacht nog niet zoveel na en was er zo vaak mogelijk voor ze. Nu ze groter worden ga je meer aan jezelf denken, neem je andere beslissingen en meer tijd voor jezelf. Het leven is nog niet afgelopen. Het is niet zo dat je alleen maar dingen kunt doen als je jong bent. Ook nu kun je net zo goed de dingen doen die je graag nog wilt.

Leer zingen, ga dansen, schrijf zo veel als je wilt en geniet van dat wat de wereld je nog te bieden heeft. Over een paar jaar gaan de kinderen zelfstandig door het leven en ligt de wereld voor je open. Kun je nog steeds al de dingen doen die je zo graag zou willen. Het is nooit te laat om te leren en je hebt gezien wat er gebeurd als je angsten overwint en stappen zet, ook als ze nog zo spannend zijn. Je staat nu veel steviger in je schoenen en kunt nu veel meer de dingen doen waar jij echt blij van word.

Je bent vaak aan het denken en twijfelen, doe dat vooral! Want elke keer als je twijfelt en je maakt een keuze sta je nog weer sterker. Het is niet zomaar even een keuze maken en hoppa. Nee je maakt de keuze steeds opnieuw en bekijkt het weer van alle kanten. Dat maakt juist dat je er steeds meer achter gaat staan. Dat gevoel en verstand steeds weer bij elkaar komen.

En als je op een dag twijfelt en een andere keuze maakt dan je tot nu toe deed, dan is de tijd dan blijkbaar rijp en eerder niet.

Denk aan de boeken die je zo graag leest, je wilt zo graag doorlezen omdat het zo spannend is en je wilt weten hoe het verder gaat. En elke keer dat je bij het einde bent ben je teleurgesteld dat het boek uit is. Je hebt zo genoten van het boek dat het einde er eigenlijk helemaal niet meer zo toe doet. Dat het eigenlijk een soort van anti climax is dat het verhaal is afgelopen.

Geniet gewoon van dit boek en van elk nieuw hoofdstuk. Het einde is niet belangrijk, schrijf gewoon zoveel mogelijk hoofdstukken dat het einde er niet meer toe doet. Geniet van elke letter die je schrijft en elk woord dat je maakt, ook als het verdrietige woorden zijn. Neem af en toe even een pauze, laat het verhaal op je inwerken en lees dan rustig door. Heb geen haast, het is nergens voor nodig. Je hebt nog een heel leven voor je om te vullen, het hoeft niet allemaal in korte tijd. Maak er een mooi dik boek van met vele mooie verhalen, spannend, liefdevol, verdrietig, mooi en kwetsbaar. Dat zijn de boeken die jij het liefste leest. Juist alles bij elkaar maakt een boek de moeite waard om te lezen. Maakt jouw leven de moeite waard.

“Ik vind jou geweldig, nu jij nog”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s