Dalen zijn soms gewoon zwaar moeilijk.. dat mag toch ook?!

Ik heb veel meer geleerd van de dalen dan van de pieken. Ik vind zelf dat het me heel veel heeft gebracht en het me uiteindelijk blijer maakt. Daar is veel tijd overheen gegaan voordat ik dat echt snapte. Een soort van “op gevoel” dacht ik wel zo, maar nu begrijp ik het meer. Gevoel en verstand komen weer meer samen.

Toch denk ik ook wel eens, wat heb ik aan al die kennis over mezelf? Wat brengt het me nou echt? Waarom niet gewoon lekker leven en me opwinden over dingen en ergeren aan dingen en gewoon mezelf niet zo begrijpen? Wat heb ik er nou echt aan dan dat ik mezelf steeds meer begrijp?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dalen echt zwaar K*T als ik er midden in zit. Dan wil ik alleen maar de ogen uit mijn kop janken, met deuren slaan en roep ik het liefst keihard, waar heb ik dit aan verdient?!! Waarom ik?!!! Ik ben boos, verdrietig, teleurgesteld, onzeker, bang en vind de wereld totaal oneerlijk. Nee ik zit echt niet op een matje de hele dag te yoga en en mediteren in de hoop dat dat helpt en dat het dan wel over waait. Dat helpt namelijk echt geen ene zak. Ik word er altijd een beetje kriegelig van als mensen dat doen. Maar goed, ieder zijn ding. Ja ik wil ook van dat rot gevoel af, maar mediteren en yoga gaan me op dat moment echt niet helpen. Lekker even goed boos worden, rammen met die deur en boos door de buurt stampen met tranen die over mijn wangen stromen, dat helpt! Eruit met die shit. Weg ermee. Zo heerlijk. Later kan ik daar dan met vriendinnen weer heerlijk om lachen en hebben we de grootste lol.

Ik blijf er alleen niet in hangen, tenminste dat probeer ik. Ik probeer altijd wel achteraf erop terug te kijken en dan ervan te leren. Naar de dingen te kijken die het me wel heeft gebracht. Ja dan is mediteren best rust gevend en helpt het me verder. Ik doe het alleen niet ongemakkelijk zittend op een matje met m’n benen gekruist maar lig gewoon lekker relaxed op de bank te genieten van het niets. Veel relaxter en comfortabeler. Waarom het mezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Maar goed, ook hier, ieder lekker zijn ding. Bemoei ik me niet mee, ik doe het zo en een ander doet het weer anders. Prima zou ik zeggen. Doe vooral dat wat goed voelt en niet omdat een ander zegt dat het goed is. Daar ben ik in ieder geval wel achter. Bij veel dingen zit een kern van waarheid. Ik lees veel, neem overal wat van mee en maak daar mijn eigen ding van. Dat werkt voor mij. Voor ieder is er een eigen recept en het is denk ik juist de kunst om dat recept zo te verfijnen dat het steeds lekkerder is. Als ik alleen maar dat doe wat de meute doet dan werkt het voor mij niet. Ik doe van alles een beetje en van een boel niets, roer het een beetje door, proef eraan en verfijn het elke keer. Ik doe het op mijn manier, wat past bij mij en dat voelt voor mij goed. Daarvoor moet ik veel uitproberen, proeven, proberen en leren maar uiteindelijk zal er een steeds lekkerder gerecht uitkomen en zal ik waarschijnlijk gewoon heerlijk happy zijn omdat ik doe waar ik blij van word en wat bij mij past. Omdat ik die dingen eruit pik die voor mij werken en daarom gewoon ontzettend kan genieten van het leven. En soms ook gewoon niet, dan sla ik lekker weer eens met deuren, jank een potje en mediteer daarna een end heen om ervan te leren en dan word t vanzelf wel weer wat zou ik zo denken.

De meute achterna en doen wat een ander doet, dat doe ik niet meer. Of in ieder geval, zo min mogelijk. Ik volg gewoon lekker mijn eigen weg, respecteer een ander voor wat hij wel of niet doet en focus me vooral zo veel mogelijk op mijn eigen ding. Best lastig voor iemand die altijd een ander wil helpen maar het gaat me steeds beter af. Ik leer elke dag en geniet zoveel als het kan. En de dagen dat ik niet geniet, tja dan maar niet. Ook die gaan weer voorbij toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s