Kom op met die lente!

Ik ben klaar met de winter. Ik verlang wanhopig naar zon en warmte. Zodra ik mijn huis alleen maar zie word ik al moe en wil ik vooral liggen. Niks doen. Hangen. Overdag gaat het nog wel maar zodra de avond nadert wil ik alleen nog maar hangen. Hoe meer ik eraan toegeef hoe meer ik wil hangen. Elke dag nog een beetje meer. Als mezelf een stukje chocolade beloven en elke keer een stukje extra en nog een stukje extra en nog meer, ach wat maakt het ook uit neem gewoon nog een stuk.. het is heerlijk, alleen of ik er op de lange duur nou zo blij van word als de kilo’s eraan vliegen? Niet echt nee, en mijn maag zal het me ook niet in dank afnemen.

Zo is het nu ook met het hangen, het lijkt heerlijk en ik kan er echt naar uit kijken dat het avond is en ik weer dom voor de buis kan hangen onderwijl wat dom scrollend op mijn telefoon. Bleeehhhhh ik dacht dat dat wel verleden tijd was, maar zo makkelijk als dat er weer in sluipt. Het lijkt heerlijk, maar hoe luier ik word, hoe nuttelozer ik me voel en daar word ik nog luier van. Als ik wel iets doe voel ik me eigenlijk veel beter.

Moet ik dan altijd iets doen? Nee toch? Gewoon lekker lui hangen is toch ook zalig? Op zich wel natuurlijk, maar hoe langer het duurt en hie vaker ik het doe, hoe minder lekker ik me erbij voel. Zodra ik mijn huis binnen stap voel ik het al, ik wil hangen! Ach, zo erg is het niet, het hoort er een beetje bij denk ik dan. Soms geef ik gewoon teveel toe aan dat wat mijn lichaam wil. Als ik daarnaar zou luisteren zou ie continue tegen me zeggen, eet taart! Ga liggen! Beweeg niet! Slaap! Hang! Eet chocola!

En dan ook echt met die uitroeptekens hè, hij zou het schreeuwen tegen me. Hoe heerlijk om eraan toe te geven zodat dat geschreeuw ophoudt? Hoe heerlijk om de hele dag taart te eten en niks te doen. Oh het klinkt als muziek in m’n oren.. toch? Mwah.. als ik er goed over nadenk.. laat maar zitten. Nee toch maar niet geloof ik. Nou oké, af en toe, een beetje, als verwennerij..

Nou hup dus! Kom in beweging, gooi die deuren open, doe iets, whatever.. als het maar iets is.. alles beter dan hangen en taart eten.. …alhoewel??

Kom maar op met de lente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s