Nieuw project.

Ik zie aan het huis hoe snel dingen minder worden. Minder goed verzorgd, alles takelt een beetje af. Daar waar we er bijna twee jaar geleden introkken en alles netjes hadden gemaakt, is het nu alweer een rommeltje. Er moet geschilderd worden, we hebben lekkage gehad. Er moeten kasten gemaakt en dingen wat opgeleukt worden. Aan de buitenkant moet er een kwastje overheen, de tuin is een rommeltje en moet aangepakt. Eigenlijk alweer teveel om op te noemen en dat alweer in zo een korte tijd. De aandacht is gewoon verslapt, de energie weggesijpeld en acceptatie steeds groter geworden dat het wel oké is zoals het is.

Hoe hard hebben we gewerkt toen we erin gingen, hoeveel energie hadden we en we bleven maar doorgaan. Nee niet alles hebben we kunnen doen, dat zou later wel komen. Het is hartstikke normaal. in het drukke leven van nu zijn er zoveel dingen die aandacht vragen, niet alles kan tegelijk. Ik heb nu veel aandacht aan mezelf besteed, wat ook echt nodig was. Nu heb ik alleen een nieuw project nodig. Iets wat me afleid van mezelf, want ik heb wel even genoeg aan mezelf gewerkt. Ik heb iets nodig wat me weer nieuwe energie gaat geven en ons leven weer even een boost. Ik moet een beginnetje hebben, dan komt de rest vanzelf dat weet ik zeker.

Aan mezelf heb ik wel genoeg gewerkt de afgelopen maanden. Ik kan nog jaren doorgaan, maar perfect wordt het nooit. Het leven is namelijk niet perfect en er zijn teveel dingen die in de weg staan om echt de totale ontspanning te vinden. Dat is bijna onmogelijk. Stress zal altijd blijven bestaan en drukke tijden zullen er altijd weer komen. Ik hoop ze nu weer beter te gaan herkennen en eerder een halt aan mezelf toe te roepen. Ik heb genoeg gehuild en verwerkt, het is wel even klaar nu. Het hoeft niet stil te staan, maar wel even op een lager pitje. Regelmatig even kijken hoe het eruit ziet daarbinnen en of alles nog oké is is een must. Dat weet ik nu ook. Regelmatig rust nemen en niet maar doordenderen. Gewoon genieten van wat ik doe en dan maar iets langer erover doen. Het hoeft allemaal niet morgen af, als ik maar wel IETS doe!

Ik ga een plan maken voor het huis en echt nu een begin maken. En als niemand helpt, dan maar niet. Ik ga het in ieder geval wel doen, want zolang ik niets doe doet de rest dat ook niet. Ik moet maar weer opstaan als leider en mijn roedel met me meetrekken. Ik moet mezelf nu echt die schop gaan geven anders gaat het nooit iets worden en loop ik nog eeuwig in die natuur en lig ik op die bank dingen te verwerken en aan mezelf te werken. Dat is toch nooit klaar. Ik heb gewoon even iets anders nodig wat mijn aandacht nodig heeft en mij hopelijk ook energie gaat geven.

Ik begin maar eens met een lijstje.. dat is misschien wel een goed idee. Ik en lijstjes waren altijd een dingetje, maar ondertussen heb ik geleerd dat lijstjes best wel handig kunnen zijn. Zie je, kan ik mooi al het geleerde in de praktijk brengen. Eens kijken of er echt iets is veranderd of dat ik mijn tijd heb liggen verdoen.

Zo en nu heb ik het opgeschreven, ga ik het publiceren en kan ik er mooi niet meer onderuit. En gaaaaannnnnnnnnn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s