Die nare spanning

Één opmerking, gewoon niets ergs aan..en toch kan ik hem ineens even totaal niet hebben. Gatver wat is dat toch naar. Ik haat het gevoel echt. Ik wil het niet voelen, ik wil gewoon dat het weg gaat dat het er niet is. Ik voel het direct weer overal. Mijn hart klopt sneller, mijn spieren zitten vast en ik voel me moe. De tranen zitten hoog maar huilen lukt gewoon niet. Dat is het ergste.. dat dat huilen gewoon niet meteen lukt. Dat ik eerst door dat nare gevoel heen moet, dat het zo snel er gewoon is maar dat het een tijd duurt voordat ik eindelijk kan huilen. Bah bah bah.

Ik wil van alles doen, wil reageren op dat wat er wordt gezegd, ik wil boos worden, ik wil gewoon dat ik dit gevoel niet heb. Ik beheers me en denk aan wat ik tegen mezelf heb gezegd, als je je zo voelt, doe dan niks, gewoon helemaal niks. Ik heb een halve blog geschreven erover vanmiddag, maar kreeg hem niet af. Ik wilde hem afmaken maar dat was me nog niet gelukt. Ik haat het dat dan vanuit het niets dat gevoel weer op komt zetten en ik weer als verlamd ben. Ik lig maar op de bank en wacht tot het voorbij gaat. Ik weet dat niets helpt, dat het enige wat ik kan doen is er geen aandacht aan besteden. Gewoon maar doen alsof er niets is en er niet mee bezig zijn. Hoe meer aandacht het krijgt, hoe langer het duurt.

Ik weet ondertussen hoe ik ermee om moet gaan of in ieder geval doe ik mijn best om ermee om te gaan. Alles wat aandacht krijgt groeit dus ik zoek afleiding. Mijn hoofd trekt me er steeds naartoe en wil er weer een heel verhaal van maken maar ik wil het gewoon niet. Ik doe er niet aan mee. Het helpt me niet, ik heb er niks aan. Ik moet er gewoon doorheen en dan komt het vanzelf goed.

Dan ineens komen de tranen. Na uren wachten komen ze eindelijk eruit. Hè hè dat voelt lekker. Jammer dat ik niet even alleen ben, dat vind ik het fijnst. Toch laat ik ze lopen en weet ik dat het einde in zicht is weer. Het gaat steeds beter en steeds sneller, dat is een opluchting. Het blijft naar, die spanning is echt naar maar het is gewoon wat het is. Ik ga slapen, ik ben moe.. het is weer mooi geweest voor vandaag.. weer wat overwonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s