Klaar met dat gezeur over mezelf.

Weet je, eigenlijk begint dit onderwerp me gewoon uit de keel te hangen. Eigenlijk vind ik gewoon dat ik wel genoeg over mezelf weet en geschreven heb. Ik kan er nog duizend jaar over doorgaan en alles helemaal uitdiepen en uitkauwen maar ik heb daar helemaal geen zin meer in. Ik weet nu meer hoe ik in elkaar zit en waar ik van kan ontspannen. Ik vind zingen heerlijk en wandelen.. beide doe ik genoeg. Ik kan het ook gewoon heerlijk elke dag doen en dat vind ik erg prettig. Ik heb allemaal leuke hobby’s en nog meer dingen die ik leuk vind om te doen ontdekt. Het begint me te vervelen om steeds maar met mezelf bezig te zijn. Goed is ook goed genoeg zou ik zeggen en ik heb zin om lekker weer wat meer lol te maken en gewoon weer te leven en niet steeds maar met mezelf bezig te zijn..

Oké, ik heb in ieder geval ontdekt dat ik schrijven ook heel leuk vind. Dat ik er echt van kan ontspannen en het me rust geeft.. maar ik hoef toch niet steeds over mezelf te schrijven? Schrijven ontspant maar wat als ik eens over wat anders zou gaan schrijven? Gewoon over gekke vrolijke leuke dingen? Gewoon mensen en mezelf eens lekker laten lachen en alle stress laten vergeten? Want dat is toch eigenlijk het echte medicijn als je je niet lekker voelt? Hoe leuk is het dan om gewoon eens lekker te lachen, daarna de schouders op te halen en te denken, Fuck it! Even lekker alles vergeten en het leven niet zo zwaar maken?

Geen idee nog wat ik nou precies wil en hoe ik dat aan ga pakken, maar dat boeit niet.. ik geloof er in ieder geval in. Ik heb er echt alle vertrouwen in dat al dit schrijven wat ik tot nu toe heb gedaan me ergens gaat brengen. Dat ik lekker heb kunnen oefenen met schrijven. Ik hoef eigenlijk ook niet te weten waar het me heen brengt, laat dat nog maar een verassing zijn.. ik ben al heel blij dat ik überhaupt weer over andere dingen kan nadenken en niet alleen maar bezig ben met mezelf. Dat ik gewoon weer verder dan dit ene hokje begin te denken en niet continue maar in het verleden of de toekomst hang. Als het zo moet zijn dan komt de rest van zelf wel, daar geloof ik wel in. De eerste stap is gezet, het idee dat ik iets anders met schrijven wil gaan doen.. nu maar eens zien wat dan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s