Zeuren om niks

Wat eigenlijk het ergste van alles is.. ik heb helemaal geen problemen.. ik maak alleen zelf problemen. Dat is nou eigenlijk het hele punt en de kern van al mijn verhalen. Ik heb helemaal geen problemen. Ik heb een heerlijk leventje. Een lieve man, lieve kids, een ( over het algemeen) lieve hond, lieve familie, lieve vrienden een leuke baan en bovenal, ik ben hartstikke gezond. Ik heb helemaal nul komma nul serieuze problemen. Veel mensen zouden echt een gat in de lucht springen als ze dit leven zouden hebben. Het hele probleem is dat ik het gewoon soms te weinig waardeer. Dat ik mezelf van alles moet bewijzen. Waarom?? Waarom moet ik mezelf bewijzen dat ik dingen kan en waarom wil ik het mezelf altijd maar moeilijk maken?! Wat is het dan dat ik continue weer een nieuw probleem zoek om aan te pakken. Jemig echt… te erg toch?

Eigenlijk schaam ik me dood door dit besef. Ik schaam me dood dat ik problemen maak die gewoon de aandacht amper waard zijn. Ergens heb ik blijkbaar besloten dat ik mezelf iets moet bewijzen ofZo. Ik heb geen idee. Het gaat een tijdje goed en dan hoppa, gaan we weer. Logisch toch dat ik onzeker word?! Is toch niet zo gek als ik van kleine dingen iets heel groots maak?!

Jemig wat een onzin toch weer zeg. Als ik mijn vriendin zou zijn dan zou ik echt zeggen, stel je niet zo aan. Kijk eens naar wat je allemaal hebt, je hebt geen probleem. Geniet gewoon lekker van je heerlijk onbezorgde leventje en maak je niet zo druk om kleine dingen.

Het is bijna alsof ik me schaam ofzo voor een ander. Dat ik me schaam omdat ik zo een rustig leventje heb zonder problemen. Dat is toch grote onzin?! Waarom zou ik me moeten schamen? Ik help mensen met problemen waar ik kan, op het werk en thuis. Ik sta klaar voor anderen en dat kan ik omdat ik zelf weinig echte problemen heb. Had ik die wel, dan had ik de energie niet eens om me met anderen bezig te houden. Pfffff Naja, het is wat het is. Ik ga vanaf nu echt weer aan de slag met minder zeuren. Gewoon genieten van de dagen en van dat wat ik allemaal wel heb. Lijkt mij een veel beter plan dan dat onzekere gezeur over mezelf. Poeh zeg, wat een tijdverspilling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s