Een voorbeeld zijn voor anderen…

Te ver gaan wil ik echt niet. Gewoon hier en daar nog wat bijschaven en wat rustiger worden, daarna wil ik het ook wel weer wat meer loslaten. Ik vertrouw erop dat de rest dan vanzelf wel komt in mijn hoofd. Af en toe kan ik het dan even oppakken en ernaar kijken en eventueel nog ergens weer wat bewuster aan werken. Ik begrijp dingen nu veel meer en ik heb er enorm veel van geleerd. Alleen wil ik echt niet de rest van mijn leven zoveel met mijn hoofd bezig zijn en aan mezelf continue werken. Ik vind dat helemaal niet nodig want ik vind mezelf verder prima zoals ik ben. Ik sta er nu nog vaak bij stil, maar al veel minder vaak dan een paar maanden geleden. Ik ben met veel dingen bezig en al een stuk minder met het denken.

Toch is juist dat stuk wel erg interessant om daar zoveel over te hebben geleerd. Ja ik had ook een studie psychologie kunnen doen, alleen als je zelf voelt hoe dingen gaan heeft dat veel meer impact dan uit een boek leren. Door zoveel hierover te hebben geleerd en zoveel te schrijven en daardoor inzicht te krijgen kan ik juist veel beter anderen helpen, wat ik nu eenmaal graag doe, maar vooral ook nog meer de dingen doen waar ik echt blij van wordt.

Ik heb er veel over nagedacht hoe ik anderen zou kunnen helpen en in het begin dacht ik dan vooral aan coach worden of iets dergelijks. Nu zie ik dat heel anders, op die manier wil ik mensen helemaal niet helpen. Waarom niet? Omdat praten niet helpt, niet echt tenminste. Het lucht wel op om te praten maar ik word er in ieder geval niet beter van. Door te doen voel ik me veel beter, daar kom ik verder mee. Door ergens aan te werken voel ik me beter. Door te zingen, door te schrijven en door buiten te zijn voel ik me beter. Niet door te praten. Praten is alleen maar die nare energie eruit gooien die gevangen zit door stress, maar verder doet het niks. Dat kan dat ook op een andere manier, door lekker te bewegen. Voor de één is dat fanatiek sporten, voor de ander zingen voor weer een ander schrijven.. tja of een combinatie ervan. Zolang het maar iets is waar de energie die opgebouwd is door de stress, uit het lichaam gaat, zodat er meer ruimte is in het hoofd om de goede kant op te denken. Uiteindelijk zal het denken minder worden en de stress daardoor ook. Want juist door al dat denken krijg ik stress, niet door te doen.

Wat wil ik dan? Wat wil ik dan willen doen waarmee ik toch andere mensen kan helpen, want dat doe ik nu eenmaal graag? Ik zou een voorbeeld willen zijn voor anderen denk ik. Ik zou willen dat mensen motivatie krijgen om ook met zichzelf aan de slag te gaan, op wat voor manier dan ook. Dat ze denken, jeetje wat gaaf dat ze dat heeft bereikt en nu daar staat waar ze staat, zou ik dat ook kunnen? Nee ik kom niet uit één of andere sloppenwijk en ik heb ook echt niet een heel zielig verhaal en ik wil me ook helemaal niet opwerken tot een beroemdheid om een voorbeeld voor de wereld te zijn. Nee, ik ben maar gewoon een simpel mens en nee ik hoef niet groots te worden en van alles te bereiken. Ik wil gewoon een voorbeeld zijn voor de mensen om mij heen, dat is genoeg. Dat de mensen om mij heen zien dat ook al heb je het moeilijk, je er ook echt weer bovenop komt en er sterker uit komt. Dat ze hun kop niet laten hangen maar zich er door kunnen laten inspireren.

Grappig, ik schrijf het op, lees het nog eens terug en denk nee het klopt niet wat ik schrijf. Veel mensen om mij heen zeggen al jaren dat ik ze inspireer omdat ik altijd de positieve kanten zie. Ze zeggen al jaren dat ze dingen van mij leren, dat ze leren om positiever naar dingen te kijken. De mensen om mij heen weten dit al.

Ben ik dan deze blog gaan schrijven om meer mensen te bereiken? Ik heb er eigenlijk niet echt over nagedacht, niet zo bij stil gestaan. Ik ben gewoon deze blog gaan schrijven omdat het me leuk leek om dit te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dus eigenlijk.. ben ik al bezig om meer mensen te bereiken en dus mezelf meer te laten zien.

Grappig dat ik dat helemaal niet echt heb beseft. Eerder heb ik ook nooit zo beseft dat niet iedereen dat heeft, dat positieve. Ik vond het gewoon normaal dat ik zo was en zag het niet als iets bijzonders. Nu weet ik dat het voor veel mensen helemaal niet zo normaal is om de dingen van een positieve kant te bekijken. Veel mensen om mij heen hebben het wel voor een deel in zich. Een aantal mensen nog meer dan ik. Daar trek ik mij dan weer aan op. Zij helpen mij als ik het even niet zie. Ieder op hun eigen manier helpen zij me weer overeind als het mij even niet lukt.

Niemand is namelijk altijd alleen maar positief. Dat kan niet en zou ook niet gezond zijn. Positief zijn is leuk, maar niet altijd goed. Ik vind het ook heerlijk om af en toe even lekker negatief te doen over dingen, zalig! Ik hou dr van. Wil echt niet zo een positiviteits goeroe worden die alleen maar alles in het positieve trekt. Zou ik echt helemaal gek van worden, echt en het is ook helemaal niet gezond. Nee hoor zoals ik nu ben is het prima. Hier en daar wat schaven en het is goed zo. Ik vind het leuk om te schrijven en ja, als iemand het leuk vind om te lezen dan is dat helemaal leuk natuurlijk. En wie weet inspireer ik nog eens iemand, zou top zijn. En anders maar niet, heb ik in ieder geval mezelf geïnspireerd.. dat blijft toch echt het belangrijkste…

Benieuwd wat het me verder nog gaat brengen, echt. Ik weet gewoon dat er nog meer op stapel ligt. Dat dit het niet is, dat het hierbij blijft. Met een beetje zingen in een koor, wat schrijven en wat werken en wat pubers in het gareel houden. Nee echt niet, ik voel het aan alles dat er nog veel meer dingen gaan komen. Dat dit allemaal een reden heeft gehad en er echt nog grotere dingen voor mij uit zullen komen. Ik zat al op de goede weg en zit er nu nog weer meer op met een veel grotere rugzak dus er zit nog veel meer in… ik weet het zeker! Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in… alleen wat er nog gaat komen? Ik heb geen flauw idee, das nou wel weer jammer. Of toch niet.. ja ja ik heb geduld.. ik oefen er flink op in ieder geval.. maar soms… ff een vreugde dansje doen mag wel toch?! Ik heb het cadeau in ieder geval al in handen.. nu nog langzaam uitpakken. Spannendddddddd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s