Waardering in een huis met pubers..

Op mijn werk heb ik altijd het gevoel dat ik iets gepresteerd heb, dat ik nodig ben en iets goeds doe. Dat ik gewaardeerd word en echt een verschil maak. Thuis heb ik dat gevoel eigenlijk maar zelden. De pubers in huis hebben altijd wel wat te klagen. Het is gewoon vanzelfsprekend dat het huishouden wordt gedaan en het eten op tafel staat. Ik heb bij voorbaat al geen zin om iets te doen en doe het dan vaak ook maar half omdat het ten eerst de moeite gewoon niet waard is om me uit te sloven, want binnen no time is de boel weer vies of overhoop. Als ik me uit sloof in de keuken is er altijd wel iemand die loopt te zeuren dat ie het niet lekker vind. Bij voorbaat heb ik er dan ook gewoon al geen zin in, dus doe ik niet mijn best, dus is er niks aan.

Het stomme is, op mijn werk zeggen ook maar weinig mensen dat ze blij met me zijn. Een kind gaat echt niet roepen , oh wat leuk dat je me hebt geprikt of oh fanatisch hoe je mijn bed hebt opgemaakt of mijn infuus aangehangen. Niemand zegt dat en toch voel ik me daar gewoon meer gewaardeerd. Omdat ik mezelf die waardering geef. Ik vind dat ik lekker heb gewerkt of goede dingen heb gedaan. Ik hoef dat helemaal niet te horen van een ander. Waarom thuis dan wel? Waarom kan ik voor mezelf niet gewoon wat meer waardering opbrengen? Wat meer blij zijn omdat ik een kast goed heb opgeruimd? Waarom zoek ik altijd uitdaging en ben ik niet gewoon tevreden met een rustige dag thuis? Wat maakt nou dat ik me thuis er helemaal niet zo happy bij voel als ik een dag bezig ben geweest met huishoudelijke dingen en tussendoor lekker heb gerelaxt?

Vind ik mezelf dan een nietsnut als ik weinig doe? Vind ik dat ik veel meer moet doen dan wat ik nu doe? Ik weet het antwoord nog niet echt, maar ik weet wel dat ik mezelf meer moet gaan waarderen wat ik allemaal doe en gewoon lekker mag genieten van een rustige dag.. niet zo streng zijn voor mezelf. Ik hoef niet altijd maar nuttig bezig te zijn toch?! Blijkbaar vind ik nog steeds van wel.. alhoewel.. das niet helemaal waar. Ik ben er echt al rustiger in geworden.. ik ga echt wel vooruit. Nu het nog zien.. ik denk dat daar de sleutel ligt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s