Overprikkeld door een feestje…

Verjaardagen.. ik ben er echt geen fan van. Al die prikkels die binnenkomen maakt dat ik nog uren later er last van heb. Zelfs nu nog, een dag later, voel ik het in mijn hoofd. Super irritant vind ik dat eigenlijk. Ik wil ook gewoon naar een verjaardag of feestje kunnen zonder me helemaal uitgewrongen te voelen als ik thuis kom. Ik merk dat ik feestjes het liefst vermijd omdat het me teveel energie kost. Gek eigenlijk want er zijn ook drukke plekken waar ik kom en waar ik wel heb geleerd om de rust te bewaren en het niet zo binnen te laten komen. Dan heb ik er veel minder last van.

Ik denk aan het strand waar ik regelmatig met de hond naartoe ga. We lopen een eind en daarna drinken we wat bij een restaurantje. Als ik binnenkom komt het geluid ook altijd erg op me af. Ik weet nu dat als ik even kan stilsta en me probeer te ontspannen dat het dan veel beter gaat. Door het wandelen ben ik al meer ontspannen dus dat laatste stukje lukt dan ook beter. De geluiden komen dan veel minder binnen.

Gisteren deed ik dat niet op een verjaardag en ik zat ook nog de hele tijd opgesloten op één plek aan een tafel waar ik me niet echt kon bewegen. Achteraf de manier om er last van te hebben. Na een uur was ik uitgeput, maar helaas drong niet tot me door waar het nou aan lag. Ik had precies alles gedaan wat ik niet moest doen en Voila..nog heb ik er last van. Nu ik erop terug kijk zie ik wat ik anders had kunnen doen.

Wat ontspanning al niet met me kan doen. Hie belangrijk het is om hier bewust van te zijn en dit toe te passen in elke situatie. Even die ontspanning zoeken, bewegen en rustig worden. Ik stond al 1-0 achter toen ik binnen kwam en ik haalde die achterstand niet meer in doordat ik totaal niet oplette wat ik deed.

Nee het is niet erg, echt niet. Ik weet nu waar het mis ging. Het enige is dat dit dus altijd de reden is dat ik feestjes vermijd het liefst en dat is ook zonde. Een feestje kan best leuk zijn, als ik maar zorg dat ik echt ontspannen ben. Het beste eerst even lekker bewegen en daarna rustig even acclimatiseren. Dan geniet ik er ook veel meer van en worden feestjes misschien wel weer aantrekkelijker. Het is heel makkelijk om altijd alles maar te vermijden maar ik wil ook geen kluizenaar worden zonder vrienden. Ik leer er liever mee omgaan op een goede manier zodat ik er ook echt van kan genieten.

Ik heb het altijd gehad, ik hield nooit van drukte en weet ook dat het niet ineens heel anders zal zijn. Alleen wil ik het niet vermijden als er eens een feestje is en er niet zo tegenop gaan zien, wat natuurlijk wel gebeurd als de ervaring slecht is elke keer. Ik weet nu weer wat ik kan doen en zal er volgende keer meer alert op zijn, zodat ook ik wat meer kan genieten van een leuk feestje..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s