Snelle verandering, is dat mogelijk?

Verandering heeft tijd nodig en veel geduld.. Zou ik willen dat iemand mij een paar handreikingen geeft en ik gewoon voila, helemaal ineens alles begrijp en alles direct veranderd? Zou ik willen dat alles gewoon meteen is opgelost en ik nergens meer over na hoef te denken en gewoon helemaal zen mijn leven kan leiden, toffe dingen doen, altijd mijn gevoel volgen en alleen nog maar dat doen wat bij mij past?

Ik denk hierover na na een gesprek met iemand. Ik krijg een verhaal over een therapeut die zo goed is dat hij er na een paar sessies voor zorgt dat je helemaal bent veranderd en dat je precies dat doet waar je blij van wordt en dat je meteen helemaal een ander mens bent. Mijn haren gaan gelijk al overeind staan en het voelt helemaal niet goed maar toch gaat er een stemmetje in mijn hoofd; zie je wel, jij ploetert maar door en door en een ander betaald gewoon een smak geld voor een dure therapeut en hoppa, alles is opgelost. Hoe stom ben je nou dat je maar zo loopt te klooien en loopt te zoeken naar jezelf. Er zijn gewoon mensen die dat zo voor je op kunnen lossen. Ik lach mezelf nog net niet uit en voel me heel stom.

Ik besluit het even van me af te zetten en zoek wat afleiding. Na een tijdje laat ik het nog eens door mijn hoofd gaan. Nee denk ik, nee dat is gewoon pure onzin. Het is niet waar dat je zomaar even kunt veranderen. Dat je zomaar even anders in het leven kan staan. Ja het kan je een zetje in de goede richting geven misschien, maar verandering heeft nu eenmaal tijd en geduld nodig. Dat is niet iets wat maar even zo een twee drie na een paar gesprekken is gebeurd. Dat bestaat gewoon niet. En nee, niet omdat ik jaloers ben, dat ben ik alles behalve. Ik ben trots op de manier waarop ik ermee om ga en ik zie dat het voor mij werkt. Hoe een ander het doet, dat is niet aan mij, ik hoef niet jaloers te zijn of wat dan ook. Ieder doet het op zijn manier en dit is de manier die het beste bij mij past. Ik voel me hier goed bij en ik vind het helemaal niet erg dat het lang duurt, voor mij is het prima zo.

Ik veroordeel de manier waarop anderen het doen niet meer zo snel. Dat stuk kan ik steeds beter bij een ander laten. Ik geloof alleen niet in snelle verandering, ik denk dat dat gewoon niet bestaat. Dus hou ik me gewoon vast aan mijn eigen weg en laat ik een ander zijn eigen weg volgen. Ik wil er niks van vinden en ik wil zeker niet zelf onzeker ervan worden. Dat is namelijk echt niet nodig.

Kijk, dat heb ik dan maar weer geleerd.. me niet zoveel aantrekken wat een ander doet of zegt. Het bij een ander laten en niet meteen onzeker ervan worden en denken dat ik het niet goed doe. Ja het kwam even naar boven, zeker wel, maar dat is niet erg. Ik heb er goed op gereageerd door even een stapje terug te zetten en het even los te laten. Niet de onzekerheid de overhand laten krijgen. Dat is me maar mooi gelukt! Normaal zou ik hier lange tijd alweer helemaal van van slag zijn en me heel stom voelen. Dat is nou wat ik heb geleerd op mijn lange weg… en als een ander het sneller doet, super fijn voor die ander. Als een ander het minder snel doet, heb geduld, bij diegene komt het ook goed. Ieder op zijn tijd, ik ben in ieder geval trots op het mijne!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s