Voelen

Hoe makkelijk is het om te vervallen in oude gewoontes? Hoe makkelijk is het om gewoon te doen wat ik altijd doe? Hoe makkelijk is het om door te gaan zonder aandacht aan iets te geven? Hoe makkelijk is het om gewoon te doen en niet even stil te staan bij wat ik doe?

Hoe moeilijk is het om wel stil te staan en te voelen? Hoe moeilijk is het om te voelen dat ik weer in oude gewoontes verval? Hoe moeilijk is het om dingen te veranderen? Hoe moeilijk is het om te voelen dat ik over grenzen ga, iedere keer weer? Hoe moeilijk is het om te voelen en er niet direct in mee te gaan? Hoe moeilijk is het om te observeren en de rust erin te krijgen? Hoe moeilijk is het om niet alles meteen heel goed te willen doen?

Van links naar rechts, van moeilijk naar makkelijk en andersom. Gevoelens voelen en ermee omgaan, niet direct reageren, rust nemen, observeren, keuzes maken, het liefst ook nog altijd de juiste keuze. Voelen wanneer ik verkeerd beslis, wat ik onvermijdelijk doe, voelen wanneer ik het juiste doe. Stroom van emoties door me heen, overweldigend. Goed of fout, beide brengen binnenin zoveel teweeg..

Voelen, het is fijn, maar kan ook ontzettend vermoeiend zijn. Mooi en lelijk, moeilijk en makkelijk en altijd aanwezig. Voelen is fijn maar soms zou ik wel wat rustiger willen zijn..

Bij de meesten gaat dit vanzelf, gaat het gewoon zoals het gaat.. eenmaal de aandacht erop is er geen weg meer terug. Bewust zijn van wat ik doe, is fijn maar maakt ook soms doodmoe. Soms wil ik terug, weg uit dat licht. Dat licht wat overal op schijnt en alles verlicht. Bewustzijn is mooi, leren is prachtig, maakt mij gevoelig en krachtig. Het is gewoon wennen, die oogkleppen af, soms een verlichting en soms ook wel eens een straf..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s