Spijbelen

Zittend bij het haardvuur na een wandeling op het strand. Ik heb een waslijst met dingen die ik wil doen of moet doen of hoe je het ook bekijkt.. en ik doe het lekker niet. Ik zit met mijn kont op een stoel te staren naar het haardvuur en drink een heerlijk kop muntthee. Ik kijk uit over de zee en het strand en zie langzaam de zon door de wolken breken.

Ik stond op en had al meteen geen zin in vandaag. Na een best weer veel te drukke week heb ik gewoon geen zin, ik wil gewoon niks. Helemaal niks! Ik ben gewoon gevlucht. Hond ingepakt, auto gestart en wegwezen. Het voelt een beetje als spijbelen en oh wat hou ik ervan. Ik heb vroeger ook wel eens gespijbeld maar ja als volwassene kan dat natuurlijk niet. Dan zijn er hele waslijsten en verantwoordelijkheden die allemaal voorrang hebben.

Me reet, vandaag mooi niet. Ik heb er geen zin in en doe er gewoon even niet aan mee. Hond en ik zijn er lekker tussenuit gepiept en we zien wel wanneer we weer zin hebben om terug te komen.

Alleen al het idee dat ik spijbel maakt het allemaal nog leuker, ik voel me net een puber die spijbelt van school, heerlijk. Thuis wachten er huishoudelijke klussen, boodschappen doen voor verjaardag morgen, spullen halen voor het fabriceren van een tent. ( want zoonlief wil buiten zijn verjaardag en nee niemand heeft een tent te leen met zijkanten en ja moeders is natuurlijk weer alles aan het regelen om het op een andere manier op te lossen) En wat doet zoonlief zelf? Op school zitten en gamen.. zoals met alles maken die kids zich echt niet druk hoor, nee dat doe ik wel, voor tien het liefst. Nou vandaag even niet! Vandaag spijbelt mama en zien ze maar hoe ze het allemaal oplossen. Ze werken nergens aan mee en mama zich maar in duizend bochten wringen. Heb het zelf zover laten komen, dat dan weer wel.. maar het is nooit te laat om het tij te keren toch? Laat vandaag dan de eerste dag zijn om het allemaal anders te doen.. Niet het handigste moment maar ja.. uitkomen doet t nooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s