Haast

In mijn hoofd heb ik vaak haast… grappig want eigenlijk haast ik helemaal niet zo. Ja misschien loop ik wel eens een stapje harder en voelt dat gehaaster aan. Of rij ik een paar kilometer harder om zo een paar seconden sneller op mijn bestemming te zijn, maar echt mogelijkheden om te haasten zijn er nou ook niet zo. Een auto mag niet veel sneller op de weg rijden en harder lopen zal ook het verschil niet maken. Meer dingen achter elkaar doen zal wel iets tijd opleveren, maar meer dan meer doen is ook niet mogelijk. Gewoon omdat een dag maar zoveel uur heeft, een mens maar zoveel tegelijk kan en er ook nog geslapen gegeten gepoept en geplast moet worden.

Ik denk dus dat ik haastig doe maar in werkelijkheid valt dat best wel mee. Mijn hoofd heeft vaak haast ja, die wil alles wat ik straks doe nu al doornemen daar boven. Alles alvast lekker bedenken en uitkauwen. Hmmm heerlijk zeg, lekker over alles nadenken en er dan daarna achterkomen dat het toch nooit zo loopt als ik had bedacht. Je zou zeggen een ezel stoot zich geen twee keer tegen dezelfde steen, nouuuuuu deze ezel doet al jaren niet anders. Ben ondertussen bont en blauw en beurs van al dat stoten, maar ervan leren? Echt niet.

Volgens mij doe ik het echt met alles zo’n beetje wel.. loop ik heerlijk buiten in het zonnetje met de hond, zit mijn hoofd alweer vol met wat ik zou kunnen schrijven, wat er allemaal in mijn verhaal komt. Super schattig, maar het verhaal wat er vervolgens op papier komt ( oke in dit geval op het scherm) is nooit dat wat in mijn hoofd zat toen ik buiten liep hoor. Echt niet. Wat ook zo een leuke is, is van tevoren over een gesprek nadenken wat ik ergens met iemand moet of wil voeren. Heeft ook echt super veel zin zeg ik.. vooral omdat het meestal na de eerste zin al een totaal andere kant op gaat dan in mijn hoofd. Irritant toch, dat niemand nou gewoon eens dat doet wat in mijn hoofd zit.

Ik heb een trucje bedacht vanmorgen, ik heb verzonnen dat ik voortaan alleen één zin in mijn hoofd mag hebben, die onthoud ik en dan ga ik daarna pas als ik aan het schrijven ben verder het verhaal uitwerken en type ik het tegelijkertijd. Goh wat een tijd zal dat schelen zeg, straks heb ik gewoon een heel leeg hoofd. Straks ga ik me nog vervelen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s