Nachtdienst

Ergens in de verte hoor ik een hond blaffen, ik doe één oog open en pak m’n telefoon. Twee uur is het.. nog maar vijf uurtjes lig ik in bed en ik ben al minstens tien keer wakker geworden. Nachtdiensten.. ze zullen nooit mijn favoriet worden. Ik besluit maar op te staan en naar beneden te gaan, eerst maar eens koffie drinken. Ik hang op de bank en bedenk me dat de dagen dat ik nachtdienst heb ik me het beste in een hoekje op de bank kan nestelen, dekentje erbij en klaar. Niets meer aan doen.

Nee zeg, wat doe je nu? Hangen op de bank? Ben je gek, hup opstaan, douchen en naar buiten jij! Niet zo piepen, gewoon doorgaan en aan de slag. Ik probeer mezelf er nog onderuit te praten, maar als de hond mij bedroeft aankijkt sleep ik me toch maar van de bank. Ze zal toch naar buiten moeten en ik moet gewoon niet zo zeuren.

Dochter komt thuis en kijkt me lief aan, mama jij kunt me toch wel even naar de manege brengen? Dan brengen we eerst mijn spullen bij papa en fiets ik ernaartoe en dan haal jij me daar op en breng je me naar de manege. Pffff moet dat? Kan papa je niet gewoon brengen? Nee want papa is te druk en die kan pas laat dus alsjeeeblieeeeeeeeft wil jij het doen? Nou oké, vooruit dan maar. Ik moet ook niet zo piepen maar gewoon aan de bak, schop onder mijn kont en gaan.

Ik douche en bekijk mijn grijze uitgroei in de spiegel, ik zie er niet uit maar heb gewoon zo geen zin om naar de kapper te gaan. Niet alleen geen zin, maar ook geen tijd, woensdag kan ik pas weer. Ik gooi er een knot in en trek m’n oude kloffie aan. Ik snel me naar buiten met de hond en maan dochterlief nog even dat ze wel haar spullen moet pakken. Ja ja Mama, relaxed, komt allemaal goed.

Oh ja, ik moet nog even naar de drogist, zeg ik, even verf voor mijn haar halen, dan verf ik het morgen wel even zelf, hoef ik de deur lekker niet uit en kan ik er weer mee door.

Ik pik m’n dochter op bij haar vader en we rijden snel nog even naar de drogist. Binnen gekomen sta ik een uur te kijken naar alle kleuren en komt het totaal niet binnen. Wat een gedoe, ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik pak gewoon maar twee pakjes uit de aanbieding en loop naar de kassa. Onderweg gooi ik nog wat andrelon shampoo in mijn mandje en snel loop ik naar de kassa. Mevrouw de andrelon is de derde gratis, Huh wat? Nee toch? Het was toch twee voor zoveel? Nee hoor, echt niet het is de derde gratis. Ik loop naar het schap met de verf en pak er nog een pak uit, verkeerde kleur, verdorie. Snel de goede pakken en terug naar de kassa, loop niet zo te dralen. Uhm, Mevrouw, u pakt de haarkleur, maar u moet de shampoo pakken…

Pfff als een volledige chaoot schiet ik weer de winkel door, m’n haren pieken alle kanten op, m’n gezicht is rood en ik snel me terug naar de kassa. “ Je hebt zeker een brilletje nodig” hoor ik achter me. Langzaam draai ik me om, pardon? Ik kijk om hoog…in het gezicht van mijn ex. Één wenkbrauw in de lucht, op zijn gezicht een blik van, kijk nou, ze is ook niks veranderd. Nog steeds heeft ze het niet onder controle. Ik mompel wat en pak mn spullen.. die bank en dat dekentje.. geloof mij, als ik nachtdienst heb dan kom ik er niet meer vanaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s