Drie

Drie meiden, alledrie op een ander moment in het leven. De één zonder gezin, samenwonend de ander met jong gezin en ik, al een stuk ouder dan de andere twee in weer een ander fase. Wat ons bind? We zijn alle drie kinderverpkeegkundige. Hebben alledrie gewerkt voor dezelfde baas en alledrie afgelopen jaar besloten om onze baan op te zeggen en weer in het ziekenhuis te gaan werken. Zij samen in het ene ziekenhuis, ik in een ander. Als collega’s konden we heerlijk samen werken, nu zijn we vriendinnen en spreken we elkaar nog geregeld en nu op een hele andere manier.

We lunchen bij degene met de kleine kindjes thuis en kletsen over van alles en nog wat. Wat een bizar jaar is het geweest en wat bijzonder dat wij alledrie riepen dat we nooit meer het ziekenhuis in wilden en er nu alledrie werken. Dat we alledrie nog steeds zoekende zijn naar wat we precies willen, maar daar nu veel meer rust en ruimte voor hebben. Nu we erop terug kijken zien we pas wat onze baan voor een impact had op ons leven. Dat wij eigenlijk nooit echt vrij waren maar altijd bezig waren met het werk. Dat het ontzettend leuk werk was maar dat ons privé leven er ook onder leed. Dat we nu eindelijk meer tijd hebben om het leven onder de loep te nemen wat naast ons werk loopt. Dat we nu naar huis gaan en gewoon klaar zijn met werken en er verder niet meer mee bezig hoeven te zijn. Dat het nu tijd is voor andere dingen dan alleen maar werken.

Het voelt voor ons alledrie als vrijheid, ruimte voor nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen. Spijt hebben we allemaal niet en we kijken er echt met een goed gevoel op terug, maar het was tijd om verder te gaan. Ik ben blij dat ik ze heb leren kennen en dat ze ook nu nog een rol spelen in mijn leven. Dat heb ik er maar mooi aan overgehouden, naast alle ervaring die ik er heb opgedaan.

We kletsen nog wat over onze mannen en eentje verteld dat ze de aandacht thuis zo mist en dat ze niet echt weet of ze nog wel helemaal happy is. Hij is altijd druk met werk en opleiding en alle aandacht gaat daarnaartoe. Ik denk aan mijn vriend, ook zijn tijd gaat vooral naar zijn werk de laatste tijd en naar zijn mobiel. Ook ik voel dat ik een stuk minder aandacht krijg en heb daar ook al vaker iets van gezegd. Ik ken dat ook niet van hem en het maakt me wat onzeker soms, zeker omdat ik de laatste maanden niet altijd de leukste thuis ben geweest naar mijn idee…

Ik denk er in de auto en tijdens het wandelen met de hond nog eens over na. Ik zie eigenlijk dat wat er bij mij ook gebeurde, ook ik was veel met mijn werk bezig en had veel minder aandacht voor thuis. Ik besef dat ik het op mezelf heb betrokken en dacht het aan mij lag waardoor ik wat onzeker werd. Ik bedenk me nu dat het daar niets mee te maken heeft. Het bedrijf is veranderd en zijn passie, gebruikte auto’s verkopen, is eigenlijk een onderdeel wat niet maar aan bod komt. Hij verkoopt bijna alleen nog maar nieuwe auto’s en dat vind hij gewoon een stuk minder leuk. Het bedrijf trekt enorm aan hem waardoor hij geen tijd heeft om even afstand te nemen, even uit te schakelen en te kijken waar hij nou eigenlijk mee bezig is.

Ik krijg een berichtje, dat het weer veel te druk is en hij nergens aan toe komt. Ik zit goed, dat voel ik, dit is het probleem, alleen ziet hij het zelf nog niet goed. Ik betrok het meteen weer op mezelf dat hij minder tijd en aandacht voor me had, maar het ligt niet aan mij. Zijn werk is de boosdoener en hij zal daar op den duur keuzes over moeten maken. Ik heb gekozen om te werken om te kunnen leven en niet voor een leven om alleen maar te werken. Nu hij nog.. ook dat komt goed, zeker weten. Soms heeft het gewoon even tijd nodig om de grens te voelen. Soms moet er ook even tijd zijn om afstand te nemen en rustig eens alles te overzien. Het komt goed, daar twijfel ik niet aan.. en misschien kan ik nog een zetje in de andere richting geven, of een flinke zet. Even de boel opschudden, ach soms is dat nodig, heeft hij bij mij vaak genoeg gedaan. Nu wel eens leuk om het andersom te doen toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s