Ballen

Het is echt lastig om alle ballen in de lucht te houden. Ik wil graag een goede moeder zijn en een leuke vriendin voor mijn vriend en het goed doen op mijn werk en mijn vriendinnen en familie genoeg aandacht geven. Het is alleen onmogelijk om alles tegelijk te zijn, dat gaat wat mij betreft gewoon niet. Soms ben ik op het werk beter en soms ben ik goed bezig als mama en soms krijgt mijn vriend weer eens wat meer aandacht en dan weer eens mijn vriendinnen of mijn familie. Klinkt mooi, maar toch is het echt lastig.

Zeker op het moment dat iets heel veel aandacht vraagt is het ontzettend moeilijk om de rest ook nog aandacht te geven. Ik zie het bij mijn vriendin die een opleiding doet en net is gaan samenwonen met haar vriend en zijn kids. Bij een andere vriendin die het helemaal alleen moet doen met drie niet altijd makkelijke pubers. Ik zie het bij mijn vriend die het op zijn werk een stuk drukker heeft gekregen en daardoor thuis gewoon vermoeider is en natuurlijk bij mezelf. Ik heb mezelf nogal wat aandacht gegeven afgelopen maanden dus tja, niet heel gek als andere dingen erbij inschieten.

Het is gewoon bijna niet mogelijk om alles in balans te houden. Een dag is gewoon niet lang genoeg en een week is te snel voorbij. Ik weet ondertussen wel meer dat het niet allemaal mijn verantwoordelijkheid is dat alles goed loopt. Dat ik niet de enige hoef te zijn die aandacht geeft aan mijn kinderen of die alle aandacht geeft aan vriendinnen of die de relatie tussen mij en mijn vriend goed houd. Ik ben niet de enige die zich daar verantwoordelijk over hoeft te voelen.

Op het werk dingen loslaten en een ander eens lekker het voortouw laten nemen heeft al veel gescheeld. Ik hoef niet meer zo nodig vooraan te staan bij het uitdelen van taken, ik vind het wel even goed zo. Ook mijn dochter vraagt erg veel aandacht als ze een week bij haar vader is geweest. Daar vraagt ze er niet om en is dan erg op zichzelf. Hij zal uit zichzelf veel minder snel aandacht geven dus tja, als zij haar eigen ding doet dan vind hij het wel prima. Jammer alleen dat ze hier dan driedubbel aandacht vraagt.. ik vond dat vaak sneu en probeerde het dan te compenseren door haar meer aandacht te geven hier. Tja.. alleen jammer dat ze dan alleen maar meer en meer en meer vraagt en me amper nog met rust laat. Werkt dus niet.. ondertussen heb ik dat wel geleerd alleen blijft dat heen en weer gaan en reageer ik er nog lang niet altijd goed op waardoor ik het mezelf soms alleen maar weer moeilijker maak..

Ik zou haar het liefst gericht wat meer aandacht geven en haar leren om meer zichzelf te vermaken ook zonder telefoon. Soms lukt dat aardig maar als ik dat weer laat versloffen vallen we beide weer terug in ons oude gedrag. Het is moeilijk soms om het vol te houden, terwijl het zoveel beter voelt. Het is net als met gezond eten, ik weet dat het beter is, alleen soms is kiezen voor iets ongezonds op de korte termijn makkelijker.. en uit gemak kies ik daar dan voor en heb dan al snel spijt.

Ook met mijn vriend het leuk houden is niet iets wat altijd maar vanzelf gaat. Ook daar is het echt nodig om af en toe even weer wat meer aandacht voor elkaar te hebben. Het blijven allemaal terugkerende dingen en echt een balans heb ik er nog niet in gevonden. Soms gaat het even goed, soms weer helemaal niet en kies ik toch weer te lang voor de makkelijke weg.. alleen doen we dat allemaal hier.. dus nee, het ligt niet alleen aan mij. Iedereen hier kiest sneller voor gemak.. omdat het soms gewoon heel veel is.. voor ons allemaal. Dus ach.. soms het even loslaten en de ander eens wat meer zijn best laten doen is ook helemaal niet zo erg.. niet alles hoeft altijd maar goed te gaan. Even een periode wat minder goed is ook oke. Dat is helemaal niet zo erg en misschien ook wel gewoon nodig. Kan ik me ook best wel eens lekker even uitrekken en omdraaien.. laat een ander ook maar eens zijn best doen.. vandaag doe ik het even niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s