Balans

Zo ging het natuurlijk ook met de hond, ook zij was niet balans. Zij kwam sterk vermagerd hier aan, ik had nog gevraagd aan degene in Portugal of het niet beter was als zij daar aan zou sterken en dan pas naar Nederland zou komen. Zij vond dat onzin, coosje was heel makkelijk en het kon prima.. tja als je gewend bent met honden is het misschien allemaal niet zo moeilijk. Voor mij was dit mijn eerste hond en ik zat niet goed in mijn vel.. het was eigenlijk vragen om problemen.

Toch heb ik echt geen spijt, maar ik zie wel dat dit echt ver buiten mijn schuld allemaal mis is gegaan. Mensen die kennis hebben van honden hadden moeten kunnen weten dat dit niet handig zou zijn. Maar goed, ze is hier en we zijn dolblij met haar.

Het ging eigenlijk net als bij mij, ze was uit balans en toen gebeurde er iets waar zij onzeker van werd en het werd van kwaad tot erger en daardoor volgden er problemen op problemen.. waarschijnlijk waren de meeste mensen allang afgehaakt en hadden ze de hond weggedaan. Gelukkig voor Coosje is dat uiteindelijk niet nodig geweest, dat laat ook wel weer zien hoe sterk wij als gezin zijn. Dat wij hier gezamenlijk doorheen komen en steeds meer een team vormen. Dat wij allemaal veel ervan leren en gelukkig ook vooral de goede dingen blijven zien.

Zij doet gewoon precies hetzelfde, alleen kunnen honden zelf niet denken. Dat doe ik voor haar en tja beetje jammer, mijn hersenen hebben nou net even de verkeerde kant op gedacht. Gelukkig is elke dag een nieuwe dag om opnieuw te beginnen en komen we er met zijn allen echt wel. Ook als ik het soms helemaal even zat ben en het even niet meer zie ( wat gelukkig nog maar zelden gebeurd) dan zijn de anderen wel weer zo dat ze wel doorzetten en mij mee trekken. Ik zie het altijd maar dat alles aan mij ligt, dat komt ook elke keer weer terug, maar we doen het met z’n allen. Ik blijf het maar herhalen, elke keer weer, misschien dat het dan ooit blijft hangen..

Het is niet allemaal eigen schuld dikke bult, ook al voelt dat vaak wel zo. Ik beslis niet alles in mijn eentje. Niet alleen thuis maar overal met ongelooflijk veel dingen hangt het af van heel veel factoren wat er gebeurd. Ik kan op de weg rijden en alles heel netjes doen en een ander kan even afgeleid zijn en een botsing veroorzaken. Dan kan ik wel zeggen, dan had ik niet moeten gaan rijden maar ja, dan kan ik niks meer. Ook een burn out kreeg ik niet alleen maar omdat ik dingen fout deed. Helemaal niet eigenlijk. Het is gewoon domme pech dat ik ben gevallen en al niet lekker in balans zat en daardoor me nog minder goed ging voelen in mijn hoofd omdat ik toen helemaal niet meer bewoog bijna.

Daar is alleen al heel erg veel aan vooraf gegaan. Een huwelijk wat niet lekker liep, wat echt niet alleen maar mijn schuld was, zeker niet. Drie kinderen groot brengen een huishouden runnen, dat kost veel energie. Had ik niet drie kinderen moeten nemen? Ook daar waren we samen bij, we waren jong en dachten ach leuk, kom maar op nog eentje erbij. Dan werken, ik moest wel werken om alle kosten te kunnen betalen, is dat alleen mijn schuld? Zeker niet, dat is hoe het tegenwoordig gaat. Mijn ex had ook niet het beste salaris dus ja, ik moest wel werken en dat wilde ik ook graag.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, het is niet allemaal mijn schuld en daarom ook niet alleen maar mijn probleem. Zo ook met de hond, ik was maar naar oplossingen aan het zoeken, terwijl de anderen achterover leunden.. tja, lekker makkelijk om zo problemen op te lossen. Dan kan het ook lang duren dus en dat duurt het ook. Maar echt niet alleen maar door mij.. zeker niet.

Ik wil maar constant verklaren waarom iets is gebeurd, in plaats van vooruit kijken naar hoe nu verder. Vaak lukt dat wel hoor, zeker wel, maar vaak ook niet. Misschien is dat ook wel nodig, want zo verwerk ik ook weer dingen. Anders ga ik er weer aan voorbij en maar door en door en schiet ik er ook weer niks mee op. Een beetje naar het verleden kijken is dus prima. Balans daarin vinden, wanneer wel en wanneer niet. Balans vinden gaat met vallen en opstaan..iedere keer weer, dat is nu wel heeeeeeeeeel duidelijk hè…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s